Copilul din Epoca de Aur

Sunt si eu un copil de asta. Aveam 10 ani jumate la revolutia din ’89, am fost soim al patriei, pionier vreo doi ani jumate si comandant de detasament, ca eram cuminte si invatam bine. Ca tot am amintit de pionieri, ziua aceea in care am fost facuta pionier e una dintre cele mai frumoase ale copilariei mele.

Copil in Epoca de Aur a fost si Dan Carlea, camionagiu.ro adica, si el s-a gandit sa puna pe hartie amintirile lui de atunci, savuroase, pline de nostalgie, chiar daca perioada de atunci a Romaniei nu a fost na dintre cele mai fericite. Eu am zambiti citind-o, de la un cap la altul, si mi-am adus aminte de o intamplare de pe vremea aia.

Eram in clasa a doua si mama m-a trimis la cumparaturi: trebuia sa cumpar paine si sa stau la coada la detergent, la tuturngerie. Mi-a dat o hartie de 100 de lei (o gramada de bani la vremea aia), iar eu, copil ametit si cu capu-n nori, am pierdut banii undeva pe drumul dintre casa si alimentara. Erau maxim 400 de metri, totusi, eu am reusit sa scap banii pe undeva. M-am mai plimbat o vreme prin cartier, apoi m-am intors acasa, i-am zis mamei ca nu mai era paine si la detergent n-am mai ajuns, se terminase cat timp stateam eu la coada. Cand m-a intrebat unde sunt banii, i-am zis ca i-am pus in dulap, la locul lor (daca nu stiati, pe vremea aia economiile se tineau in dulap, sub asternuturi sau intr-un buzunar de haina pe care o purtai doar la ocazii). Desigur, in cateva ore ai mei s-au prin ca ceva nu e in regula si mi-am luat o bataie meseriasa, ca nu le-am spus cat am fost de imprastiata. Dupa aia, ai mei s-au stresat o vreme ca sa suplineasca lipsa banilor aceia si eu n-=am mai primit bani de dulciuri o luna intreaga.

Multumesc, Dan, pentru autograf, ganduri si carte, iar cei ce vor sa citeasca amintirile unui copil pe vremea comunismului, pot sa isi comande cartea de aici.


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *