Cum ne respectam artistii?

Ca oamenii nu vin la timp la spectacole, asta se stie foarte bine. Ca asta se intampla atunci cand spectacolul se tine in club, e, oarecum, de inteles. Dar cand asta se intampla atunci cand artistii se produc pe scena unui teatru sau a unei sali de spectacole, intarzierea este nejustificata. Scrie pe bilet ora 20, pai hai la ora 20. Daca nu esti in stare sa faci asta, atunci stai acasa si nu mai pune si tu presiune pe artistii care si asa sunt foart eemotionati inainte de intrarea in scena. Cred ca Marius Manole povesteste cel mai bine ce inseamna sa joci intr-un spectacol la care spectatorii intarzie. Cititi si luati aminte.

Aseara am fost la concertul Emeric Imre & Friends, in sala Casei de Cultura a Municipiului Oradea. Aici n-a fost cazul situatiei de mai sus, adica majoritatea celor ce au asistat la spectacol au fost punctuali, iar cei cativa care au ajuns mai tarziu, n-au intarziat mai mult de 10 minute.

Insa ceea ce m-a intristat foarte tare a fost reactia celor din presa, care au venit la spectacol. M-am bucurat sa-i vad, mai ales ca Toamna Oradeana e un festival-emblema al orasului. In naivitatea mea am crezut ca o sa stea pana la sfarsit, desi e clar ca nu se intampla asta la evenimente, si asa sunt asaltati de cereri si e nevoie de ei peste tot. Totusi, fac comparatie cu jurnalistii timisoreni (Roxi Deaconescu, Alexandra Plesa, Amalia Matei, Arpad Laszlo, Lucian Ursuletu, Horia Bacanu si multi altii) de la Opinia, Ora de Timis, Tion etc si vad cat respect acorda ei evenimentelor la care participa si ma intreb de ce nu se poate asta peste tot.

Insa ma intreb, retoric: oare domnii jurnalisti de ce n-au aplaudat artistul de pe scena?


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *