Cum schimbi o perceptie: Clubul Diesel din Cluj si jazzul

DIESEL-ClujInternationalJazzFestivalCa-s fan al activitatilor culturale din Cluj, asta se stie deja. Merg acolo de cel putin doua ori pe an (la TIFF si la Comedy Cluj, ambele festivaluri de film) si-mi place ce vad. Sa nu-i aud pe aia care comenteaza ca sustin alt oras pentru CCE 2021: sustin, in primul rand, Timisoara; apoi, sunt destul de mare incat sa realizez ca orice oras ar castiga aceasta competitie, Romania iese in avantaj.

Acum revenind la ideea din titlu. Mergand la Cluj atat de des, am ajuns sa cunosc magazine, supermarket-uri, restaurante, baruri si cluburi. Despre clubul Diesel stiam ca nu se pupa cu preferintele mele in materie de muzica; fusesem de trei ori, o data la un party TIFF si de doua ori ca simplu client, dar nu pot sa zic ca a fost vreun moment in care sa spun ca as vrea sa revin, chiar daca era si este printre cele mai cautate locuri din Cluj cand e vorba de un club central in care sa te distrezi.

Perceptia mea a inceput sa se schimbe undeva pe la finalul anului trecut, cand, trecand pe langa club, am auzit muzica buna. Era jazz; jazz nou, fusion, numai bun de savurat impreuna cu o cafea fierbinte. Am ridicat o spranceana, convinsa fiind ca era o intamplare. Ei bine, ori de cate ori treceam pe acolo, mai auzeam cate o bucata de jazz.

Cu doua saptamani in urma, in ziua in care am ajuns la Cluj pentru Comedy Cluj, am primit un e-mail care suna asa:

“Sarutmainile,

Ne bucuram ca esti prezenta in Cluj-Napoca pentru intreaga durata de 10 zile a festivalului Comedy Cluj (personal, l-as fi numit Comedy Cluuuuuuuuj…). Eu sunt Alexandru Lovin si lucrez la Diesel Club.
Noi organizam un festival de jazz intre 23 si 25 octombrie anul curent, avandu-i ca artisti pe Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet si James Blood Ulmer. In ordinea cronologica a numerelor de pe tricou: 23, 24 si respectiv 25 octombrie.

Cum e si firesc, tot cautam sa anuntam lumea, pentru simplul motiv ca s-ar putea sa-i intereseze. Iar despre tine am auzit noi ca te foarte pricepi, ba chiar din mai multe “surse”.

Iar acum, ne-am gandit noi ca trebuie sa te anuntam si pe tine despre festival. E prima editie si invatam ce si cum, dar toate astea in speranta ca vom fi mai buni la anul.

O zi buna si distractie placuta! Desi sunt convins ca va fi din plin :)

Alex Lovin”

Si m-a cucerit. M-a atins la punctul cel mai sensibil (se vede ca ma citeste si stie cat iubesc jazz-ul) si m-a facut sa vreau sa fiu prezenta la acest mic festival. Anul asta nu pot, dar anul viitor (daca o sa continue) o sa fac tot posibilul sa ajung.

Drept urmare, perceptia mea despre Diesel Club s-a schimbat total, iar pe voi, cei care va aflati prin Cluj de azi pana sambata (23-25 octombrie), va rog sa mergeti sa va bucurati de muzica buna.

Concertele vor avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, iar biletele sunt disponibile pe Eventim si in reteaua lor (magazinele Germanos, Orange, Vodafone si librariile Carturesti). Mai multe detalii gasiti si pe event-ul de pe Facebook.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *