De ce creste Farmec atat de tare

Sigur, parerea unui profan. Nu stiu atata marketing incat sa fac o fina analiza a vanzarilor in raport cu investitia in publicitate si nici nu am de gand sa prezint un studiu al campaniilor lor de promovare pe care le cunosc. Dar am fost din nou in vizita la Farmec, acum doua zile si am vazut (tot din nou) dedicarea oamenilor care muncesc acolo.

Drept urmare, mai jos, cu liniuta, de ce mi se pare Farmec atat de tare.

produse bune, evident. In perioada asta folosesc noua gama Asla Vital Mineralactiv, cu tot cu gelul anticearcan (dormind intre 3 si 5 ore pe noapte, am nevoie). Am recomandat gelul asta pe la cine am putut si toata lumea a fost foarte multumita de rezultate. Acum, ca vine toamna, o sa schimb cremele pentru ten (e bine sa nu se foloseasca aceeasi gama tot anul) si o sa apelez la pagina lor de “Sfatul specialistului“, sa intreb pe cine stie mai bine spre ce gama sa ma indrept.

doamna Jofi. Adica Sofia Irimie, sefa departamentului de cercetare Farmec. Inventatoarea Triumfului (care a fost si primul produs creat de ea vreodata), omul pentru care crearea de produse care sa-i multumeasca pe altii e mai important decat orice. Invata despre marketing, promovare, logistica, invata orice, doar pentru ca e pasionata de munca ei. Si, mai presus de toate, e acel fel de om care isi ofera cunostintele oricui are nevoie de ele.

departamentul de marketing. Numai gagici, una si una. Motivate, vesele, creative. Comunica online, offline, pe TV, prezente peste tot. Vanzarile au crescut, iar Gerovital (marca a Farmec din 2008) a ajuns sa fie pe locul 2 in topul marcilor romanesti. Si atat am de spus la acest capitol.

dedicarea. E o atmosfera acolo, la fabrica, atat de misto incat as merge acolo in fiecare zi doar sa-i vad pe oamenii aia muncind. Am fost de cateva ori in fabrica si nici macar o data n-am vazut vreun om incruntat. Nush ce se intampla acolo, nush cum sunt ei motivati, cert e ca lucrurile se fac cu zambetul pe buze si asta se vede in rezultate, pentru ca toata lumea are un singur scop: sa faca produse bune, in care cumparatorii sa aiba incredere.

Tot ce ati citit mai sus sunt niste motive extrem de subiective. Probabil ca e nevoie sa incercati produsele lor ca sa vedeti pe pielea voastra (la propriu) cat sunt de bune. Eu sunt clienta de 6 ani si voi mai fi inca vreo 20, probabil.

Bonus: colectia de lacuri de unghii “Farmec by bloggers” (cu o fotografie de la Raluxa):

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *