De ce nu am cont/pagina de Facebook

In primul rand pentru ca nu vreau. Mie mi se pare ca Facebook-ul este, la fel ca majoritatea site-urilor de socializare, un fel de matrimoniale pentru pitzi si coca. Ok, poate exagerez, dar pozele vazut la un moment dat pe HI5 si care, apoi, au mugrat spre Facebook, sunt chiar graitoare. Mno, deci asta e un motiv.

Alt motiv ar fi ca, in ceea ce priveste socializarea online, am destule conturi pe tot ce misca. Am Twitter, blog, messenger, mail (vreo 4, chiar) si telefon mobil. Cred ca sunt destul de expusa si asa, fara Facebook, iar un cont pe minunata retea n-ar face decat sa ia si umbra de intimitate care mi-a mai ramas.

Mi s-au dat multe motive pentru care ar trebui sa am cont. Cum ca mi-as creste numarul vizitatorilor pe blog. De acord, dar eu cred ca numarul lor e mare, oricum, cei care sunt interesati de ceea ce fac, scriu etc, ma urmaresc deja pe twitter sau ma au in reader.

Mi s-a mai spus ca am posibilitatea de a-mi gasi prieteni vechi, fosti colegi de clasa sau oameni cu care am stat la coada la paine pe vremea lui Ceausescu. Si acum intreb io, ca prostu': daca nu pastrez legatura cu oamenii aia, probabil ca am avut un motiv, de ce m-ar face un site sa gasesc motive de prietenie?

Nu spun ca n-o sa-mi fac un cont niciodata. Spun doar ca, deocamdata, prefer sa stau fara. Sper ca explicatiile astea au fost suficiente si ca o sa ma lasati sa-mi duc linistita viata, fara sa ma intrebati de cel putin 10 ori pe zi: “Dar tu de ce nu-ti faci cont de Facebook?”


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *