Descumpanire

Azi am trait unul dintre cele mai urate momente de cand lucrez cu online-ul, cu bloguri, cu PR, cu de astea: mi-a crapat laptop-ul. De fapt, notebook-ul primit cadou de la bloggerii din Timisoara si iubitul din dotare, acum 3 ani, de ziua mea. Un Toshiba atat de misto ca m-a facut sa-i dau si nume: Bozo. Asta e numele de scena, ca numele de “fabrica” e ceva de genul Toshiba Satellite T110.

Ei bine, Bozo s-a hotarat ca nu mai poate, dupa aproape 3 ani de suportat maltratari constante de cate 16+ ore zilnic. Ca nu l-am menajat deloc, l-am folosit intr-una. Chiar si noaptea. Chiar si duminica. Chiar si pe tren sau in autobuz. Hell, l-am folosit chiar si in parcari improvizate, cand trebuia sa trimit cate un e-mail urgent si eu eram pe drumurile patriei.

Momentul in care Bozo a inghetat si n-a mai vrut sa raspunda niciunei comenzi a fost cum a fost. Dar panica, descumpanirea, sangele scurs din creier in talpa a fost in momentul in care am realizat ca nu mai porneste. Butonul ala pe care apasam si care trebuia sa se inverzeasca, se incapatana sa ramana lipsit de viata, ca un fel de “in your face” simtit pana in ultimul cotlon al creierului.

“Vai. De. Capul. Meu.” A fost singurul lucru pe care am fost in stare sa-l spun, privind ecranul negru in care ma oglindeam. Mi-au aparut cearcanele instant si simteam sudoarea rece pe sira spinarii. “Eu acum ce fac?” imi canta in creier cu o repetitivitate ce ma scotea din minti. Contracte ce trebuiau completate, evenimente care se apropie cu repeziciune, e-mail-uri la care e nevoie de raspuns urgent si eu stau neputincioasa in fata unui laptop cu ecran negru ca smoala.

N-as fi crezut vreodata ca viata mea, asa cum o stiu, poate depinde de un lucru atat de mic si aparent neinsemnat. Ce naiba, e o masinarie. Una care poate fi inlocuita, reparata, dar, oricum, o masinarie. Nu mi-am imaginat ca DDL-urile pe care mi le stabilesc nu tin doar de disponibilitatea si programul facut de mine, ci mai au un factor neprevazut: masinaria care vrea sau nu sa functioneze.

Mi-a mai venit sufletul la loc cand am realizat ca am facut backup saptamana trecuta, duminica. Fac asta o data pe saptamana si sa-mi tie Dumnezo naravul, ca tare bun ii, mai ales in situatii de astea.

Bozo va fi bine. Pleaca in excursie la Bucuresti, la service-ul autorizat Toshiba, pentru ca Skin Media m-a sunat la vreo jumatate de ora de la tragedie (sigur ca m-am plans pe Facebook, trebuia sa impart oroarea) si mi-au spus ca-l vor ingriji asa cum merita.

Iar ca eu sa-mi pot face treaba in continuare, Samsung Romania a fost si mai pe faza si imi trimite un laptop pe care sa lucrez pana imi rezolv problema. Mie oricum imi placea de Samsung, de vreme ce-s mandra posesoare de Galaxy S III.

Tuturor le multumesc cat de tare pot eu, ca in nici un caz n-am cum sa-mi cumpar acum un laptop nou. Plus ca mie chiar imi place Bozo si as vrea sa-l mai folosesc macar un an. Hai doi.

Ce bine e sa scrii despre panica dupa ce problemele-s rezolvate. Si, ca veni vorba, nu-s vreo superstitioasa, dar 2013 asta n-o inceput prea bine.


15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *