Eventura prezinta: Deko la Arad

Dupa cum va spuneam aici, Trupa Deko si-a inceput turneul prin partea vestica si centrala a tarii, iar aseara au ajuns la Arad. Eu trecand prin oras exact cu o jumatate de ora inaintea show-ului, am dat un telefon si, iata-ma-s, obosita rupta, la spectacolul Trupei Deko din Club Flex, Arad.

Cand am ajuns, evident, coada la intrare. Mai fusesem in acel club si stiam ca nu e exagerat de mare si ca au locuri destul de putine, in jur de 150, ceea ce e extrem de putin pentru Deko. Mi-a placut foarte mult initiativa organizatorilor spectacolului, care a venit in intampinarea problemei cu locurile oferind tuturor celor care nu si-au rezervat locuri niste lazi de bere pe care sa stea. Deci, dragilor, daca vreti sa mergeti in alte orase la show si sunteti alungati de patronii clubului pe motiv ca “nu mai avem locuri disponibile, totul e rezervat”, sa mergeti, totusi, la spectacol. Pentru ca acolo veti gasi o echipa de oameni tineri care se vor da peste cap sa gaseasca un loc tuturor celor care vor sa vada spectacolul.

Si acum, despre show. Ma, nush ce-au mancat aradenii aseara (sau ce au fumat), dar au fost extraordinari. Au ras, au comunicat, s-au implicat atat de mult in show incat pot sa spun cu mana pe inima ca aseara Trupa Deko a avut 4 membri: Vio, Costel, Teo si publicul din Flex. Bineinteles ca asta le-a dat aripi celor trei comici de stand-up care au venit acolo sa ne dezmorteasca dupa niste zile ploioase.

Vio a fost exact asa cum l-am vazut eu prima oara intr-un spectacol: zeflemitor, molcom, miserupist si cel care se ia de religie de parca si-ar certa vecinii din fata blocului. Cineva in spatele meu spunea, printre sughituri de ras ceva de genul “ba, asta face un fel de comedy black-metal, azi maine il vezi interzis de Patriarhie”. O fost bun, bun de tot si vreau sa-l vad asa cat mai des.

Costel. Si atat. Agitat, vorbea intr-una, din sala se revarsau peste el aplauzele si rasestele, in valuri. A vorbit despre copilaria lui, despre liceu, despre femei, despre ce i-a venit in cap. A fost foarte suprins sa constate ca publicul aradean stie (pe de rost) clipurile Deko de pe Youtube si a constatat ca i se cer niste poante vechi, atat de vechi incat nu-si mai aduce aminte de ele. Cand a iesit, aveam senzatia ca bubuie sala, de la aplauze.

Teo a intrat pe scena spunand ca e greu, foarte greu sa urmezi dupa Costel intr-un spectacol. Complet adevarat, insa l-a succedat cu un succes incredibil. A descoperit in sala o diriginta de liceu (o doamna in jur de 50 de ani, din cate am inteles), care venise cu elevii la spectacol. Ceea ce a urmat e imposibil de descris, s-a ras si s-a socializat cu publicul de parca eram la o sueta, unde toti eram prieteni intre noi. S-a vorbit despre iarba, sex in scoli, reviste de scandal si multe altele.

Stiu ca am spus odata cat de iubiti sunt cei de la Deko, insa cred ca doar aseara am constientizat asta, stand in locul in care se dadeau biletele: un tanar, imbracat modest, student (isi prezentase legitimatia, pentru a primi bilet cu reducere) si-a dat ultimii bani pe bilet. De unde stiu? Pentru ca il vazusem cu cateva minute inainte cum statea pe scarile clubului si se cauta in buzunare de niste monede de 50 de bani, pentru a da banii suficienti la intrare. Iar reactia publicului la ceea ce au facut cei de la Deko pe scena, cred ca e un motiv mai mult decat suficient pentru ei sa revina.

Spectacolele continua, puteti gasi intreg programul aici.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *