Folk Alba sau ce aduce “Ziua de maine”

Maine plec din nou la Alba Iulia. Anul asta m-am cam plimbat in zona, sunt foarte multe evenimente bune organizate de administratia locala. Festivalul de folk “Ziua de maine” implineste 9 editii, iar pentru mine e al treilea an consecutiv de prezenta la festival. Si cand ma gandesc ca nu stiam nimic despre folk

M-am indragostit de festivalul asta. Mai am si alte iubiri de festivaluri, fiecare altfel, iar ceea ce-mi transmite folkul cantat la Alba Iulia e caldura. Multa caldura in mijloc de noiembrie nu e putin lucru si, de doi ani incoace, luna noiembrie imi pare mai usor de suportat datorita acestor cateva zile cu muzica buna de la Alba Iulia.

Imi place ca pot ajunge in spatele scenei. Ca pot sa-l vad pe Alifantis pregatindu-si chitarile, ca l-am cunoscut pe Mihai Nenita si am aflat o gramada de povesti despre el (pe unele le-am spus, pe altele nu le voi spune niciodata), ca am stat de vorba cu Zoia Alecu si ca pot sa fiu voce a unui eveniment ce merita povestit in detaliu.

Afis-Ziua-de-Maine-2013

Maine o sa plec din Brasov dimineata devreme. Cat pot de devreme, ca sa ajung la prima conferinta de presa a festivalului. V-am zis cat de mult imi plac conferintele astea de presa de la Art Cafe Downtown? Sunt cele mai prietenoase lansari de discuri, cele mai misto povesti, cele mai zambarete chipuri. Au si un nume, “Cafeaua cu folk” se numesc si se pot transforma in adevarate concerte tinute cu ochi care inca se trezesc, cu oameni care inca nu functioneaza la capacitate maxima. Si tocmai de aceea e asa o atmosfera de frumoasa.

Ziua de maine va aduce povesti de la Alba Iulia. Pe care abia astept sa le impartasesc cu voi.

OrganizatoriConsiliul Judetean Alba, Asociatia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri in organizareMuzeul National al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca judeteană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Papusi ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri mediaTVR Cluj, Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Radio Romania Cluj, Radio Romania 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Catavencii.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *