Habar n-am cum se traieste sanatos

Eu n-am o viata sanatoasa. Ba dimpotriva: dorm tarziu, ma trezesc devreme, mananc ce apuc, cum apuc, pe unde apuc, de sport nici nu poate fi vorba, in ultimul an mi-am dezvoltat doar musculatura degetelor, ca scrisul e singura constanta in viata mea mult prea sedentara.

Pentru un fost sportiv, viata asta nu e chiar de dorit. Spre exemplu, azi mi-am promis ca o sa mananc micul dejun cand ma trezesc, iar pranzul o sa-l iau la ora doua fix. De mic dejun n-a putut fi vorba, ora doua se muta spre ora 4-5. In schimb, am baut doua cafele si am fumat jumatate de pachet de tigari.

Bineinteles, obiceiurile sanatoase nu tin doar de trup, ci si de suflet, asa ca am incercat sa compensez prin a avea grija de mintea mea. O alta constanta in viata mea, de ceva vreme e teatrul si filmul. Filmul era prezent de mult, dar pentru teatru niciodata nu gaseam timp sau eram prea comoda pentru a ma deplasa din casa.

Lucrurile s-au schimbat acum si ma pregatesc sa iau cu asalt Teatrul National Timisoara si alte sali de spectacole, pentru ca am aflat ca vom avea o toamna plina din punctul asta de vedere. Vreau si la Filarmonica (ai auzit, Richie?) si la Opera. Si nu voi face asta de capul meu, ci intentionez sa iau cu mine cat mai multe doamne si domnisoare care vor sa-si hraneasca sufletul sanatos.

Niste oameni au crezut ca eu ma pot mobiliza sa traiesc mai sanatos decat am facut-o pana acum, iar luni voi dezvalui alaturi de cine incerc sa atrag cat mai multa lume in demersul meu pentru propavaduirea de obiceiuri sanatoase, pentru ca eu nu pot singura, motivatia mi-o iau intotdeauna de la cei de langa mine.

Pana atunci mi-as dori foarte tare sa aflu care sunt momentele in care simtiti ca va faceti voua un bine? Poate sa fie orice: mers la un film, catarat pe munte, stat de vorba cu un cersetor, privit porumbeii, orice.

*sursa poza


28 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *