Forma bruta a unei frustrari

shutterstock_141058342 Iti vine sa musti din ce apuci. Sa te iei la tranta cu zeii, destinul, sau orice altceva iti mai ajunge in minte. Sa strangi pumnul si sa incepi sa lovesti cat poti de tare, cu ochii inchisi, fara sa-ti pese peste ce sau cine nimeresti.

Strangi din dinti, totusi. Iti tii si lacrimile si, foarte vesel, spui: “te rog sa nu te necajesti”. Nu stii cum poti sa spui asta si te simti cea mai ipocrita persoana de pe pamant. Ca-ti vine si tie sa injuri, sa urli, sa dai cu toate de pamant. Iti mai pui un zambet in voce, fortat, dar il pui, pentru ca trebuie sa fie acolo. Asta in timp ce pumnii raman inclestati si unghiile incep sa-ti sfasie carnea din palma.

N-ai ce face si stii ca n-ai ce face. Nu poti schimba nimic, totul se intampla aici, acum, in acest moment si o eventuala schimbare, de-a fi sa vie, dureaza ani. Multi. Zeci. Nu, acum nu se poate schimba nimic. Nu-ti ramane decat sa incurajezi, sa spui cuvinte care speri sa faca din ceea ce e mai putin decat e, de fapt.

“Hai, ca imediat ne vedem.” E singurul lucru coerent ce-ti mai iese pe gura pentru ca stii ca aduce putina alinare. “Da, ne vedem, dar sa nu-mi iei cadou, da?”

Tata implineste 60 de ani chiar in ziua de Paste. Azi si-a depus dosarul pentru pensie si a aflat ca, dupa 40 si ceva de ani de munca (din care jumatate cu munca de noapte sau in week-end), pensia lui va fi de maximum 670 de lei.

Foto: Elderly Hands by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *