Imbecilii soferi ai patriei

Veneam aseara linistita de la casa unor prieteni, din apropiere de Timisoara, dupa o zi de balaceala, mancat gulyas si ale chestii de astea datatoare de oboseli placute trupului. Nu eram departe, la vreo 50 de kilometri de Timisoara, dar se circula destul de greoi, era duminica seara, oamenii veneau care de pe unde, din ultimul weekend oficial al verii.

Intr-un frumos sat pitoresc banatean, doua masini se ciocnisera grav, una voia sa iasa de pe o strada laterala si sa se incadreze pe drumul principal, alta isi vedea linistita de drum. Plin de cioburi, asinile destul de zdrobite, soferii nu stiu exact cum aratau, dar cred ca se astepta salvarea, ca erau niste oameni intinsi pe jos. N-o sa pricep nici in ruptul capului cum au putut sa se ciocneasca in halul asta, pentru ca ambii aveau vizibilitate foarte mare, iar in sat se circula cu viteza mica, era foarte aglomerat, dupa cum v-am zis.

In afara localitatilor se circula destul de bine: 80-90-100 la ora. Eu bine, era plin de imbecili carora 100 la ora li se parea nefiresc de incet, asa ca depaseau coloana intr-o veselie. Lordul imbecililor a depasit o coloana de vreo 4-5 masini; drum in rampa, curba spre stanga, linie continua cam de cand a inceput depasirea, urma podul, deci mai rau de atat nu se putea. Cred ca numai ‘Al de sus a facut sa nu intalneasca nicio masina din sens opus. Si sa nu ne loveasca si pe noi, pentru ca, in caz de accident, eram primii care ne loveam de el, ca era in fata noastra. Oricum, imediat ce a intrat in coloana, din sensul celalalt venea alt imbecil care rula cu o viteza destul de mare, si cu farul din stanga lipsa, iar cel din dreapta cam anemic, asa.

Acum sa-mi explice mie cineva de ce mai exista retarzi de astia pe sosele? Adica viata nu e la fel de importanta pentru noi toti? Sau functioneaza pe sistemul “mie n-are cum sa mi se intample ceva” ?

PS: poza articolului e ca sa-mi aminteasca ce zi extrem de relaxanta am avut ieri :)


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *