Inca una despre sport

Azi noapte a fost finala Superbowl a Ligii Americane de Fotbal. Ma rog, nu stiu exact care e denumirea corecta, nici nu ma intereseaza asa tare, sunt destule sporturi in Romania care sa-mi capteze atentia si nu am nevoie sa invat regulile fotbalului american (sau, mai rau, ale baseball-ului), ca sa ma bucur de sport in tara mea.

Vazandu-mi companionii de Twitter ca se extaziaza pentru Giants, una dintre echipele finaliste la Superbowl (da, ma, stiu si io de Giants, ca ma uit la filme americane), m-am intrebat, firesc, de unde atata incantare pentru un sport ale carui reguli nu sunt foarte clare pentru noi, romanii. Ca daca tot ne place sportul, avem o gramada de meciuri interesante, alerte, care sa tina privitorul cu sufletul la gura, ba chiar putem sa mergem la meciuri in care n-o sa suferim de frig, ca pe stadioanele de fotbal, meciuri de handbal, baschet, volei, care se tin in sali curate, frumoase, numai bune pentru a potoli setea de sport.

In timp ce ma enervam io, asa, ca sportul nostru nu e suficient de ofertant prin enetertainment (desigur, e, dar cine naiba sa stie daca ziarele si televiziunile nu dau altceva decat stiri despre ratatii din fotbal), primesc un reply pe Twitter de la Gazeta Sporturilor, marele ziar de sport din Romania:

Deschid site-ul lor, gandindu-ma ca i-am judecat gresit si ca poate pe online au mai multe stiri despre baschet, de exemplu. Caut la sectiunea dedicata baschetului si ce vad? Stiri din NBA (ma rog, can can-uri din NBA), iar ultima stire despre baschetul romanesc are data 20 ianuarie si e despre meciul dintre BC Timisoara si U Mobitelco, castigat de ai nostri la un punct diferenta, dupa un meci de infarct. Ma infoi putin catre GSP, subliniind ca stirile din NBA nu-si au rostul pe un site de sport care isi are domeniul pe .ro.

Raspunsul GSP e halucinant, imi provoaca o criza de ras, gandindu-ma ca un site de sport al unei publicatii cu tiraj si trafic foarte mare, ar trebui sa fie mai bine informat:

Draga Gazeta Sporturilor. Din 20 ianuarie pana acum s-a mai desfasurat inca o etapa a campionatului national de baschet, cu rezultate spectaculoase si rasturnari de situatie. Intre timp, s-a mai desfasurat si o etapa din jocurile programate in Liga Balcanica, stiti voi, o liga europeana in care BC Timisoara joaca din toamna si pare ca isi face treaba foarte bine. Sa stiti si voi, campionatul national de baschet nu e in pauza, a fost o etapa amanata din cauza zapezilor, dar, totusi, unul dintre meciuri s-a jucat, VEZI AICI FOTO! In plus, etapa urmatoare e programata pe data de 11 februarie (initial programata pe 9), nu pe 13. Citim si noi site-ul federatiei?

Ba, treaba voastra, faceti-va rating, afisari, sau ce mama naibii cautati cu subiectele alea jenante, I don’t give a shit, dar nu va mai dati iubitori ai sportului, ca mi se apleaca, pe bune.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *