Insinuari, minciuni, dreptate

De cateva zile ma uit la un serial care se numeste “The Killing“. Subiectul nu pare atat de ofertant: o copila de 17 ani e gasita in portbagajul unei masini, pe fundul unui lac si i se cauta asasinul. Personajul principal, detectivul Linden e o femeie foarte desteapta, condusa de ideea de dreptate, un bun profesionist care habar n-are cum sa-si conduca viata personala.

Serialul asta e foarte real. Nu exista tertipuri de criminalist, doar intuitie si logica in a gasi drumul catre criminal. Arata politia cu latura ei umana, aceea in care e supusa erorii si judecatii in pripa. Ideea ca “suspectul e considerat nevinovat pana la proba contrarie” nu se aplica aici, fiecare suspect e deja judecat si condamnat in mintile celor care o cunosteau pe tanara omorata, chiar si in mintile politistilor. Nu exista echilibru de vreun fel, exista doar atingerea scopului cu orice mijloc.

the killing

Inca n-am vazut vieti distruse din cauza insinuarilor, dar stiu cum e sa nu mai poti face nimic, sa te consumi emotional doar pentru ca niste oameni au hotarat ca stiu totul despre viata ta si e in regula sa vorbeasca despre tine ca si cum ai fi ultimul om. Sa te judece si sa te condamne, intocmai ca un complet de judecata care a analizat minutios probele prezentate. Doar ca fara probe, doar pe supozitii. Iar dorinta mea secreta pe urmatorii ani e ca acelor oameni sa li se intample exact acelasi lucru pe care ei l-au facut si sa simta pe pielea lor cum e sa gusti din nedreptatea celor din jur.

Sa va uitati la “The Killing”. Are doar trei sezoane (deocamdata) si e perfect pentru vacanta. Pentru ca, odata ce-ati vazut episodul pilot, n-o sa va mai puteti desparti de el.

*sursa foto


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *