Inventatorii rotii

Pentru ca tot ma plictisesc (pariu ca zilele urmatoare o sa tanjesc dupa momentele astea de plictis maxim), am dat o raita pe blogurile pe care nu le citesc atat de asiduu ca pe cele din blogroll-ul meu. Si am gasit la Neuronu, Zoso si Ovi un filmulet facut la misto de cei de la Onion News, de care mai auzisem ca se cam tin de glume, desi in cazul de fata n-am vazut ca ei sunt autorii stirii. Bineinteles ca romanasii nostri, cetitori de bloguri si atoatestiutori pe acest taram internaut, s-au apucat sa dea cu paru’ in aia care au pus filmul la ei pe blog. “Hahaha, ce prosti sunteti, ca puneti botu'” si alte elucubratii de genu’. Dar nu asta vreau sa spun, ci vreau sa povestesc o chestie intamplata pe bune acum cativa ani, in universul minunat Orange Romania.

Pe vremea cand lucram la dealer-ul Orange din Sibiu, aveam un coleg care era vesnic pus pe glume. La un “1 aprilie” s-a gandit el ca nu-i rau sa faca o farsa colegilor de breasla si a facut un e-mail gen “informare pentru dealeri” (primeam de astea tot timpul, Orangele facea modificari in oferta cand iti era lumea mai draga) care suna cam in felul asta: “Dragi parteneri, va anuntam ca oferta Orange pentru abonamentul incheiat pe o durata de doi ani va contine 20 de minute nationale gratuite, 100 de SMS-uri in orice retea si 50 de MMS-uri in orice retea, pe toata durata abonamentului. Pentru informatii suplimentare accesati aplicatia EPOS, sectiunea oferte”. Deci, informare in toata regula, iar aceasta informare a ajuns in casutele postale ale tuturor dealerilor Orange care existau la acea data in Sibiu. Chiar si in e-mailul celor de la Orange Shop Sibiu, care au sunat disperati la Bucuresti sa faca scandal ca de ce nu le-a spus nimeni nimic.

Scandalul care s-a iscat a fost monstruos, seful a innebunit, Orange-ul vroia sa incheie contractul cu noi, disperare maxima. Evident, colegul pus pe glume a fost dat afara (de fapt mutat la service, era/este un om foarte capabil), firma a platit o amenda substantiala, apoi totul a fost uitat. Ghiciti ce continea oferta Orange la 3 luni dupa incident: 20 de minute nationale, 100 de SMS-uri si 50 de MMS-uri.

Asa ca nu m-ar mira sa vad peste un an cum lanseaza Apple laptopul cu un singur buton ­čśÇ


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *