PR Forum – conferinte si necesitatea lor

PR Forum 2014A trecut ceva vreme de cand nu m-am mai simtit atat de nerabdatoare sa particip la o conferinta. E drept, nici n-am mai fost in ultimul an si jumatate – o greseala pe care voi incerca s-o repar in perioada urmatoare.

Maine incepe PR Forum 2014, iar eu voi fi acolo sa-i ascult pe cei care tin fraiele PR-ului romanesc si sa retin tot ce pot de la Paul Holmes, fondatorul The Holmes Report si SABRE Awards. Recunosc, prezenta lui acolo e ceea ce m-a convins ca nu prea am cum sa ratez editia 2014 a conferintei.

Totusi, de ce-ar bate cineva 1200 de kilometri dus-intors pentru o conferinta? Nu era mai simplu sa stau acasa? Teoretic, da, e mult mai simplu. Practic, industria asta in care am intrat de buna voie si nesilita de nimeni e in continua schimbare si, oricat de mult am incerca sa schimbam lucrurile pe aici, capitala e locul in care se da tonul muzicii in industrie. Iar unul din sfaturile pe care le dau cand sunt intrebata despre ce ar trebui sa faca un tanar cand isi incepe drumul in meseria asta suna cam asa: “mergeti la conferinte, investiti in voi si incercati sa luati ce puteti de la altii, dar sa le treceti prin filtrul vostru”. (desi “sfat” e mult spus, incerc sa povestesc despre ce a functionat pentru mine, nu sa ofer niste reguli generale)

Acum, treaba cu conferintele astea e ca sunt necesare, indiferent de tema sau domeniul abordat. Sigur ca nu tot ce spun oamenii aia pe scena e de bagat la cap, mi s-a intamplat de multe ori sa nu fiu de acord cu vorbitorii, insa din fiecare eveniment de acest fel am invatat extrem de multe. Ochii deschisi si, mai ales, mintea deschisa, au facut ca participarile mele sa fie intotdeauna marcate cu o “bifa” verde, fie prin informatiile adunate, fie datorita oamenilor cunoscuti in pauzele de networking.

Mai spun o data oricui are ochi sa citeasca: investiti in educatia voastra, indiferent de varsta pe care o aveti sau de anii petrecuti facand meseria de acum. Nu poti sa cresti daca nu inveti constant.

Foto (tare mult mi-a placut ideea de promovare a conferintei de anul acesta; investitie in vizualuri, intr-o imagine adunata si coerenta; toate teasing-urile mi-au creat asteptari foarte mari)


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *