Mic moment de bucurie

Andre Rieu Ieri am vazut peste tot prin ziare detalii de la conferinta de presa tinuta de Andre Rieu la Ateneul Roman. Apoi, seara, la stiri, am vazut detalii din conferinta de presa. Da, era o stire ca Andre Rieu va sustine pe 13 iunie 2015 primul lui concert in Romania. Se anunta si ca azi, 10 decembrie, se vor pune in vanzare bilete cu 8 (opt) categorii de preturi. Ma gandeam cat o sa se straduiasca agentia de comunicare sa vanda miile de bilete deloc ieftine (categoria super-ultra-vip a fost la pretul de 800 de lei).

Azi, la trei ore dupa punerea in vanzare, organizatorii au anuntat sold-out la concertul Andre Rieu din data de 13 iunie 2015. 12.500 de bilete s-au vandut, lieralmente, ca painea calda. E pentru prima oara cand Andre Rieu vinde biletele atat de repede la unul dintre spectacolele sale. Bonus, s-a anuntat si al doilea spectacol, pe data de 12 iunie, si se pare ca si la asta deja s-au vandut biletele. Total: vreo 6 ore si vreo 25.000 de bilete vandute. In Romania. Pentru doua concerte.

Mi se pare uimitor si minunat ca i s-a intamplat asta cu publicul din Romania. E la fel de uimitor si minunat ca publicul roman n-a mai asteptat ultima suta de metri ca sa-si cumpere bilet. Iar bucuria cea mai mare o am cand realizez ca atatea mii de oameni au cheluit asemenea sume de bani pentru…cultura.

Nu-s nici pe departe fanul lui Andre Rieu. Eu sunt mai spre Nigel Kennedy, iar singura orchestra simfonica pe care vreau sa o vad live e aia din Viena. Dar sunt fericita ca omul asta a reusit sa faca ceva ce nimeni n-a mai facut pana acum: sa miste publicul roman inspre cumararea de bilete din timp.

PS: foarte tare OMA Vision, agentia care s-a ocupat de comunicarea concertului si a conferintei de presa. Felicitari, doamnelor, de la o fata din vestul tarii care ar lucra la voi in regim de voluntariat oricand, daca ar fi mai aproape de frumoasa capitala.

LE 10 decembrie 2014, ora 22: s-a mai anuntat un al treilea concert, pe data de 14 iunie 2015. La momentul la care m-am uitat pe harta locurilor de pe Eventim, mai erau putin peste 400 de bilete. Incredibil. Si frumos, da.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *