Nerabdare

E 7 si un pic dimineata, dupa cateva ore de somn. Sunt mai treaza decat daca as fi dormit 12 ore in fiecare noapte, timp de cateva nopti. Agitatia ultimelor saptamani, frumusetea lor, mi-au dat o energie greu de tinut in frau. Stiu ca diseara voi fi usor zombie, dar, culmea, abia astept oboseala aia. E frumoasa. Imi trezeste la viata fiecare simt, ma face sa ma simt cu adevarat vie si importanta intr-un mecanism care, poate, ar fi functionat si fara mine, dar nu a fost nevoie sa aflu asta pentru ca sunt acolo.

Azi incepe PLAI. A opta editie, una la care asteptam mii de oameni. Si sunt mii care vin. Din Ungaria, Germania, Serbia. Cluj, Bucuresti, Iasi, Brasov, Arad, Sibiu. E asa o bucurie de mare sa le vezi entuziasmul transmis prin mesaje sau e-mail-uri, ca nimic altceva nu mai conteaza. Ne amintim in fiecare moment de ce facem efortul asta: sa-i vedem pe toti zambind, bucurandu-se si cantand alaturi de noi. Singurul meu regret e ca am asteptat 7 ani sa ajung in echipa asta.

Aseara, dupa sedinta finala de dinainte de festival, Tako (co-fondator PLAI) m-a intrebat:”Si? Cum ti se pare acum, din interior?” “Sunt obosita”, i-am zis, “dar as lua-o de la capat oricand. N-as fi vrut sa fiu in alta parte zilele astea.”

Am emotii mari. Sunt nerabdatoare sa vina bloggerii din tara (oameni care vin din placere si pentru ca vor sa afle cu ce i-am tot batut la cap in ultimele saptamani; vin cu resurse proprii, se cazeaza pe la prieteni – multumesc Cristina, Alexandra+Cristi si Dragos ca v-ati pus casele la bataie pentru asta), sa vada cu ochii lor ce au putut face cateva zeci de oameni cu mainile lor. Bloggerii, in ordine oarecare: Ruxandra, Diana, Ciprian, Claudia, Lucian, Ioana, Alex si Nico.

Ruxandra a ajuns de ieri si a fost prinsa de febra pregatirilor. Nici sa fi vrut sa fi stat sa se uite la noi si n-avea cum, era prea multa agitatie. In plus, v-am spus ca oricine apare pe acolo ajuta fara sa i se ceara, ci pentru ca asa simte. (am vopsit impreuna paleti pe care i-am transformat in mese; despre alte lucruri pe care le-a vazut in Muzeu, a scris aici)

Ruxandra

Sa ne vedem sanatosi la PLAI. Daca nu ma gasiti la poarta, la intrarea pentru presa si invitati, daca nu-s nici pe la vreun interviu cu un artist, sigur sunt la coada aici:

Pita cu untura

 

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală  Sunet Ambianţă  Timişoara şi Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural RomânConsiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

Sponsori principal PLAI 2013: HELLA

Sponsori: Euro GSM și Staropramen

Sustin investind in dezvoltarea PLAI: Cabinet MercescuDraxlmaierKathrein,ContinentalIHM Total Consult și Quark Motors.

Ultrabooks Toshiba

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *