O poveste care ar putea fi reala

Intr-un episod al serialului pe care il urmaresc (secret, nu spui care, ca n-as vrea sa stric nimanui placerea vizionarii), subiectul abordat era unul destul de des intalnit: el, 22 de ani face sex cu ea, 15 ani, nestiind ca ea e minora. Fata il da in judecata pentru viol, el isi sustine nevinovatia.

Pe masura ce povestea inainteaza, aflam ca respectiva partida de sex a fost filmata si a ajuns pe net, tatal fetei e distrus si toata lumea il crede ca si condamnat pe tanarul care nu si-a putut tine pantalonii pe el. Ulterior, se descopera adevarul: fata a facut sex din proprie initiativa, ca urmare a unui pariu pus cu alte doua dobitoace de varsta ei, iar de filmat s-a filmat singura, ca sa aiba o dovada ca a castigat pariul.

Deznodamant? Tatal cauta un vinovat, decide ca sistemul e de vina si ca tanarul ar fi trebuit sa faca puscarie pentru ca a facut sex cu o minora, se duce la procuror si il omoara. Tanara de 15 ani ramane singura pe lume, in grija autoritatilor, ca maica-sa murise cu cateva luni inainte.

Pe mine una m-a cutremurat povestea asta, pentru ca sunt convinsa ca sunt destule cazuri de genul asta si in viata reala. M-am surprins gandindu-ma cum s-ar fi putut fi schimbat sirul evenimentelor, in asa fel incat nimeni sa nu sufere. Pe cine sa acuzi? Pe tatal fetei, care a facut singurul gest pe care il mai putea face sa demonstreze ca are grija de fiica lui, desi era clar ca se simte vinovat ca pierduse controlul asupra ei? Pe cele doua prietene ale fetei care, din prea multa emancipare, au decis ca trebuie sa faca sex cu baieti de colegiu inainte de a ajunge acolo? Prea multa libertate inteleasa prost?

Da, stiu, asta e un caz extrem, de obicei sexul la o varsta frageda nu are asemenea consecinte tragice, dar cate de simplu e, oare, ca parinte, sa detii controlul asupra vietii copilului tau? Cum oare pot parintii sa isi indrume copii in asa fel incat sa nu se trezeasca cu tot felul de suprize menite sa provoace atacuri de cord?

Ma uit in jurul meu si ma ingrozesc. Fetita prietenei mele, 12 ani, arata un interes deosebit partii fizice a vietii, daca intelegeti ce vreau sa spun… Evidnet, parintii nu ii pot verifica orice miscare, iar parerea mea e ca au pierdut de tot controlul asupra ei. Nu mai ramane decat s-o ia de mana si s-o dupa la planning, sa-i prescrie anti conceptionale si sa-i explice ce inseamna aia BTS si cum se poate preveni. Si cam atat.

N-as vrea sa fiu in pielea unui parinte, in ziua de azi. Nu-mi ramane decat sa sper ca, pana cand voi avea un copil, ma voi lamuri cum as putea sa ii fiu apropiata, cum as putea sa-l aduc la maturitate fara sa plang prea mult.


16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *