Omul-comoară din Banat

Anul acesta, fiind ediţie aniversară a PRbeta Conference, am vrut să port ceva deosebit. Nu voiam o rochie specială, nu voiam ceva cumpărat din magazin, nu voiam vreo creaţie a unui designer (deşi, până la urmă, am purtat o fustă creată de Laura Chiriţă, designer-ul care nu mă lasă niciodată la nevoie). Dar voiam altceva.

Acel “altceva” a venit din colecţia etnografică Marius Matei, un om cât o comoară. Un om care-şi iubeşte rădăcinile atât de mult încât a început să le strângă într-o colecţie, încă de când avea 16 ani. Şi de atunci nu s-a mai oprit.

“Colecţia etnografică Marius Matei cuprinde atât piese de port tradiţional, cât şi obiecte de ceramică tradiţională nesmălţuită, ceramică ungurească smălţuită, bijuterii, piese de mic mobilier sau obiecte de interior. Acestora li se adaugă şi un fond extraordinar de fotografie veche.” (Prin Banat despre Colectia lui Marius Matei)

Eu am purtat o ie de la 1930. Cu mândrie şi puţină teamă am purtat-o, recunosc; am ştiut încă de când am pus-o pe mine că valoarea ei e mai mare decât că, probabil, costă destul de mulţi bani. Am avut grijă de ea şi am înapoiat-o cu părere de rău, dar cu bucurie că am fotografii care să-mi aducă mereu aminte de ea.

seria2-6248PRbetaConferance

seria3-5625PRbetaConferance

seria2-6384PRbetaConferance

Să daţi un ochi pe pagina de Facebook (aveţi link mai sus) şi pe site. O să vă bucure ziua.

Foto: Radu Bădoiu


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *