Patul deranjat – tabietul de duminica

Imi place dezordinea ordonata de duminica. Momentul ala de dimineata, in care ma trezesc, imi dau seama ca n-a sunat ceasul si daca n-a sunat, inseamna ca e duminica si eu sunt libera sa fac ce vreau. Deschid ochii pe jumatate si ii inchid la loc, iar in mintea mea calatoresc deja in locurile care mi-s dragi sau in care n-am fost niciodata.

Ajung la piramide, iar intr-o fractiune de secunda sunt in alta parte si merg prin tunelul de langa Valea Cheii, asteptand sa mi se dezvaluie peisajul care imi va taia respiratia, de la capatul tunelului. Si dupa ce ma incarc de energia muntelui, ma teleportez pana la Gura Portitei, locul de rai in care nu e nimeni, niciodata, in calatoriile mele.

Mi-aduc aminte visul de azi-noapte, care e intotdeauna intens, duminica de duminica. Zambesc, cateodata sunt asa niste prostii visele mele, incat ma intreb ce tot vrea sa-mi spuna subconstientul meu. Renunt repede la a ma intreba si ma multumesc doar sa-mi amintesc.

Ma trezesc de-a binelea si imi fac cafeaua, pe care o beau cu ochii atintiti pe geam, cinci minute de liniste si de miros de cafea proaspata combinat cu mirosul de aer proaspat care se strecoara prin geamul intredeschis. Si uite asa, zambetul din pat e prelungit cu o stare de bine, pura, inexplicabila.

Din cand in cand mai merg in dormitor si vad patul deranjat care mai pastreaza intre perne zambetul lenes al unei dimineti de iarna.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *