Redescopera Romania sezonul 2 – 2011 Povesti #dinRomania

Ma uit de 10 minute la pagina goala si nu stiu cu ce sa incep. Am scris postul asta in mintea mea inca de acum o luna si ceva, de cand am aflat ca voi pleca iar la hoinarit prin tara cu Bobby si gasca Petrom. Si totusi, entuziasmul mi-a creat un blank in minte si nu-mi mai amintesc nimic din ceea ce asternusem pe hartia imaginara din capul meu.

Redescopera Romania, proiectul Petrom inceput in vara anului trecut a devenit parte din sufletul me. Stiu ca suna siropos, dar asta e adevarul. Cand am plecat anul trecut prin Moldova, n-am stiut ca o sa fie atat de emotionant sa descopar, alaturi de cei cu care am impartit drumul, niste locuri atat de frumoase, care iti taie rasuflarea. Am avut si peripetii (ca nu e simplu sa strabati Moldova in timpul furtunilor datatoare de cod rosu), dar am trait una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea.

Vom descoperi impreuna traditiile romanesti, anul acesta, pentru ca eu fac parte din primul echipaj care pleaca la plimbare (intre 7 si 13 martie) prin Banat si Muntenia. Ne vom duce la sarbatori satesti, vom face oale si vom lucra in ceramica, la Horezu. Vom sta langa tamplari adevarati si vom vizita pesteri si monumente naturale. Va vom spune (noi toti cei care luam parte la plimbarea asta) povesti #dinRomania noastra si vom incerca sa impartasim cat se poate de mult tot ceea ce traim/vedem/simtim.

Iata si echipajul gata de plecare:

1. Doru Panaitescu (blogtwitterfacebook)
2. Augustin Radu (blogtwitterfacebook)
3. Adrian Mihaltianu (blogtwitterfacebook)
4. Elena Ciric (blogtwitterfacebook)
5. Alina Constantinescu (blogtwitterfacebook)
6. Alex Ciuca (hoinaru) (blogtwitterfacebook)
7. Bogdana Butnar (blogtwitterfacebook)
8. Oltea Zambori (Nebuloasa) (blogtwitterfacebook)
9. Alex Negrea (blogtwitterfacebook)
10. Ruxandra Predescu (blogtwitterfacebook)
11. Lavinia Biberi (blogtwitterfacebook)
12. Laurentiu Balaban (Oradeanul) (blogtwitterfacebook)
13. Ana Iuga (site: Muzeul Taranului Roman)
14. Denisa Bargau (blogtwitterfacebook)
15. Razvan Baciu (blogtwitterfacebook)
16. Mihai Dumitrescu (twitterfacebook)
17. Mugur Patrascu (twitterfacebook)
18. Ana Bulgar (blogtwitterfacebook)
si, desigur, Bobby 😀

Suntem multi, nu? Da, si mai suntem si veseli si ciripitori, ne asteapta o aventura minunata. Si mai sper sa fiti alaturi de noi, sa urmariti hashtagul #dinRomania, pagina Petrom de pe Facebook si contul @PetromRo de pe Twitter. Si desigur, blogul aici de fata :)

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia,Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

*poza de mai sus e conacul Rosetti Solescu, o cladire care m-a impresionat foarte mult in excursia de anul trecut; alte poze cu plimbarile mele puteti vedea aici.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *