Romania ca o femeie abuzata

harta-vot-2014 Romania are comportament de muiere care nu stie ce vrea de la un barbat. De fapt, sunt prea putine muieri care stiu ce vor de la barbati, ca daca stai sa le asculti, te iei cu mainile de cap. Iar pasii spre abuz (fizic sau psihic, e acelasi lucru) sunt mici si repezi.

O femeie nu rezista niciodata farmecelor unui baiat rau. Nu vorbim despre exceptii aici, ci de majoritate. N-am intalnit pana acum femeie care sa nu vrea sa schimbe un baiat rau. Minte? Insala? Il doare la trei metri de cot de problemele reale ale femeii de langa el? E perfect, ramane! Nu numai ca se indragosteste pana peste cap, dar mai dezvolta si o obsesie care va persista timp indelungat in mintea prea putin folosita.

O femeie va spune intotdeauna ca prefera un baiat bun unui baiat rau. Atata numai ca de la vorba la fapta e putin mai greu. In fapt, o femeie va declara ca barbatul visurilor ei trebuie sa fie corect, onest, cuminte, sa-i pese de ea, sa-l intereseze soarta familiei; cand va avea de ales, insa, intre un “pita lui Dumnezeu” de asta si unul fara mama si fara tata, in mod sigur il va alege pe asta din urma. Ca femeia, oricat de puternica ar fi, e foarte usor de manipulat cand i se soptesc tandru cuvinte frumoase, mestesugite. Nu mai cauta adevarul sau minciuna.

Abuzul psihic colectiv e foarte posibil atunci cand vorbim de un popor care are comportament de femeie abuzata. O femeie abuzata se ridica, din cand in cand, si da cu pumnul. Poate pentru ca-si apara copiii, poate pentru ca vrea sa puna degetul undeva si sa n-o mai doara cand apasa. Dar intotdeauna se intoarce de unde a plecat. Femeia abuzata nu intelege ca nebunul de langa ea n-o iubeste ci o poseda. De fapt, ea nu mai stie ce e aia iubire; e convinsa ca iubirea se face asa, cu forta, cu frica, cu autoritate, cu amenintari. Iubire e atunci cand ti se da cu taraita orice: mancare, liniste, informatii, iluzia unei libertati. Suna cunoscut? Uitati-va la ce-am ales pentru noi in ultimii 25 de ani; care au fost aia care ne-au condus, pe cine am imbratisat dupa ce-au venit minerii si au bagat in spitale studentii, la doar cateva luni de la revolutie.

Prea putine femei stiu cand sa spuna “stop”. Trebuie atata curaj incat, doar gandindu-se la asta, cele mai multe renunta si raman la raul pe care il cunosc. “Nu e bun, dar uite ce frumos vorbeste. Ma bate, dar uite cata lume il iubeste si il crede.” Cam asa si tara asta: nu e multumita de guvernare, dar voteaza cu aceeasi cloaca de hoti si mincinosi.

Tare mi-as dori ca femeia asta abuzata numita Romania sa poata sa spuna “mi-a ajuns”. Aia care nu voteaza, sa iasa la vot si sa ajute constiinta colectiva sa aleaga altceva, sa ne mai agatam de o speranta de bine. De cele mai multe ori, femeia abuzata va iesi din negura atunci cand sunt altii langa ea si fac tot posibilul sa o salveze, intelegand ca teama ii intuneca judecata.

Tare mi-as dori.

Sursa foto

PS: vedeti la Groparu o explicatie pentru parintii care voteaza cum voteaza.

PPS: stiu ca au fost si femei candidate la presedintie, dar nici nu vreau sa ma gandesc cate secole vor mai trece pana cand neamul asta va scapa de bancul “pe strada treceau un om si o muiere”.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *