Sa nu ne mai miram ca n-avem alt sport in afara de fotbal

Atentie, articol nervos.

Peste doua saptamani si un pic incepe Final Four-ul Cupei Romaniei la baschet masculin, mai exact, in 16 si 17 februarie se joaca semifinalele si finala. Deosebit, BC Timisoara se afla printre semifinalisti, alaturi de Oradea, Pitesti si CSM Bucuresti.

Ati zice ca n-am motive sa ma irit, avand in vedere ca echipa pe care o sustin din rasputeri de mai bine de un an si jumatate, se afla acolo, intre cele 4 echipe care se vor bate pentru Cupa. Ei bine, am motive de draci si nervi, pentru ca oficialii CSM Bucuresti (cei care au castigat licitatia pentru organizarea turneului) impreuna cu Federatia au hotarat ca acest turneu asteptat de toti cei care iubesc baschetul sa se desfasoare la Arena de Baschet, sala care are 450 de locuri in total. 

Deci 450 de locuri pentru Final Four, da? In conditiile in care la meciurile BC Timisoara vin 2000 de oameni in sala Olimpia, fie ca e marti, duminica sau sambata.

Ca si cand asta nu ar fi fost de ajuns, onor organizatorii (care nu m-am prins daca e clubul CSM Bucuresti sau Federatia, astia nu-s prea clari in informarile lor) au dat ieri stirea bomba: la Final Four se intra doar cu invitatie. Ceea ce e perfect normal, in teorie, unde dracu’ sa bagi puhoi de lume care ar vrea sa vada niste meciuri frumoase? Dar in practica nu e normal deloc, poate ca sunt suporteri care au mers tot anul la meciuri si aia n-au cum sa ajunga sa-si sustina echipa, ca n-au invitatie.

Ceea ce mi se pare extrem de amuzant (desi e un fel de rasu’-plansu’) e ca fiecare echipa din afara Bucurestiului primeste 15 invitatii. 15, da? Pai la BC Timisoara invitatiile alea se duc cat ai clipi: presedintele, fostul presedinte, managerul general, doi parteneri si, iaca, s-au dus 5, mai raman 10.

Putem sa ne zbatem noi oricat am vrea, putem sa ne lamentam intr-una ca de ce nu ajunge baschetul la stirile nationale din sport, putem sa ne chinuim de ne ia naiba sa scriem articole si sa convingem oamenii sa vina la meciuri sa-si sustina echipa favorita, daca Federatia nu pune valoare pe ceea ce jucatorii astia (si acum ma refer la tot ce inseamna baschetul in Romania) incearca sa faca. Degeaba a crescut valoarea daca la federatie nu exista un om care sa zica: “ho, ma, nebunilor, hai sa ne ducem dracului la o sala de macar 2000 de locuri, ca ui’, avem suporteri.”

V-ati batut joc de noi, “stimata” Federatie, ne-ati facut sa visam la mai bine si la mai multa recunoastere a sportului pe care noi il indragim. Cine naiba sa va mai inteleaga atunci cand spuneti ca baschetul are prea putina sustinere, tocmai ati facut tot posibilul sa va puneti singuri o piedica mare.

Mi-i sila, ba, mi-i sila.

LE: se pare ca BC Timisoara aduce suporteri la Final Four-ul cupei. 30 de persoane (pai da, ca mai multi nu se poate nici sa fii Dumnezeu, in conditiile date), pe care ii transporta si ii cazeaza o noapte. Un mare bravo conducerii clubului!


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *