Scurta nelamurire

shutterstock_110699009Promit ca nu va tin mult, dar ma roade curiozitatea. Nu-s cu subiecte politice, nu ma intereseaza de astea cu zapezi, urgii, dezinformare, avioane cazute (bine, asta ma intereseaza, dar doar la nivel informativ, nu stiu sa-mi dau cu parerea despre ce e bine si ce e rau), certuri mondene.

Dar as vrea sa stiu: de ce e atata tacere in ceea ce priveste datoria Rompetrol pe care onor domnul prim ministru a facut-o uitata? Adica nu e o suma mititica, e vorba de vreo 500 de milioane de dolari, bani cu care statul roman a creditat Rompetrol in urma cu niste ani.

La Reporter Virtual gasiti un articol mai maricel pe subiect (citeaza un jurnalist care a ales sa scrie pe Facebook despre asta, nu in ziar, motivand presiunile asupra jurnalistior de investigatie), dar nu prea vad pe cineva sa se agite putin mai tare. Din cate am inteles, acest memorandum prin care Romania renunta la datorie a fost respins anul trecut si de presedinte, si de Curtea Constitutionala.

Pana la lamurirea situatiei, de la mine lucrurile se vad asa: ilustrul conducator al guvernului, profitand de tragedia prabusirii avionului cu doctori in munti, a facut o miseleasca si a palmat o datorie. “Pe sub mana” ii spunea pe vremea impuscatului, banuiesc ca tot asa ii zice si acum.

Nu stiu exact cum se intampla treaba asta cu imunitatea parlamentara, dar mie, ca cetatean platitor de biruri (sau, ma rog, impozite, ca asa le zice in lumea moderna), asta mi se pare caz penal (daca stirea e reala). E ca si cand domnul premier si-a bagat mana adanc in buzunarul meu si mi-a luat niste bani de acolo. E peste puterea mea de intelegere de ce nu se sesizeaza (aproape) nimeni. Va rog, cineva sa se indure de mine si sa imi explice care-i faza.

Total independent de adevarul sau neadevarul acestei povesti, as iesi in strada ca sa plece de la gurvernare acest “domn” cu un obraz mai gros decat talpa de la bocancii mei de iarna.

Foto: Fraud Message by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *