Scurte istorisiri de prin hoteluri

Colaborarile mele cu diversi directori de marketing ale unor hoteluri romanesti mi-au adus, pe langa parteneriate misto, si multe seri de povesti cu oamenii care lucreaza acolo, toate datatoare de lacrimi in ochi. De ras, desigur.

Directorul unui hotel era in discutii serioase cu o banca din strainatate, mama unei banci cu sediul in Romania. Se pune la cale o petrecere mare, cu toti angajatii de pe teritoriul tarii si inca niste invitati din strainatate. Cu totul, petrecerea de weekend costa un miliard de lei (vechi). Deci o carca de bani. Se semneaza contractul se stampileaza, totul minunat. La doua zile dupa terminarea discutiilor, suna agentia din Romania a respectivei banci: “Nu va suparati, aia sunt clientii nostri.” “Asa, si?” zice dom’ director. “Pai vrem si noi comision, avand in vedere ca noi avem semnat un contract cu ei de mediere pentru activitati de felul asta.” Desigur ca directorul nostru n-avea de gand sa dea vreun ba, dar intreaba, asa, de curiozitate, cat anume. “10%”, vine raspunsul naucitor. “Adica voi ati stat acasa, ati aflat ca astia fac petrecere in Romania DUPA ce s-a semnat contractul si acum vreti 10% din suma contractului?” “DA!” Si domnul director le-a inchis telefonul.

Seful de sala, cu clientul, in sala de nunti. “Frumos, tare frumos aici la voi. Dar auziti, cat costa meniul pentru o persoana?” “Aproximativ 200 de lei”, raspunde, amabil, seful de sala. “Depinde si ce fel de meniu va alegeti.” “CAAAAT??? Doua milioane? Pai, dom’ne, cu banii astia iau JUMATE DE PORC!!!”

Cerere de oferta pentru un eveniment, oferta impusa de client: “coffee break 1 – cafea si apa, 6 lei; coffee break 2 – cafea, apa, desert dulce si sarat, 12 lei; coffee break 3 – cafea, apa, desert dulce, sarat si sucuri, 16 lei, preturi pentru o persoana; ne dati asa sau mergem in alta parte?” Omul de marketing face niste ochi cat cepele (la oferta asta impusa ar trebui sa aduca bani de acasa ca sa plateasca clientului ce cere), dar, pentru ca e om perseverent, il intreaba pe client despre cate persoane e vorba. Raspunsul: 10!

La asemenea halucinatii de oameni, as vrea sa ma transform intr-o musca si sa stau intr-o zi intr-un hotel. Cred ca m-as imprastia de ras.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *