Seriale pe paine – Cold Case

De cand am terminat Without a Trace, am descoperit un nou serial care ma incanta in mod deosebit: Cold Case. Cum ar veni, de la o echipa a FBI-ului care lucra contra-cronometru sa gaseasca oameni disparuti, am trecut la o echipa a politiei din Philadelphia care lucreaza la cazuri nerezolvate de foarte multi ani, cazuri “reci” adica.

Este unul dintre cele mai umane (daca pot sa zic asa) seriale despre criminali si politisti, pe care le-am vazut vreodata, iar actrita principala (Kathryn Morris, care o joaca pe Lilly Rush) e una dintre cele mai sensibile politiste ale micului ecran. Pana la ea, imi placea foarte mult Stella, din CSI, dar acum ea a trecut pe locul doi.

Pe langa povestile tulburatoare pe care le afli in fiecare episod, atat despre personajele principale cat si despre cazurile la care lucreaza, au astia o muzica de nu-mi vine sa cred. Fiecare poveste e insotita de o melodie a perioadei respective: era disco i-a avut pe Bee Gees, anii prohibitiei au avut-o pe Billie Holiday, anii 80 i-au avut pe Cindy Lauper sau Jon Bon Jovi, hipiotii au fost cu Janis Joplin si asa mai departe.

Am ajuns la sfarsitul sezonului 2 si abia astept sa vad ce se mai intampla, mi se pare atat de interesant cum se gasesc cazuri din ce in ce mai ciudate sau mai intortocheate. A, si nu intotdeauna cei rai ajung dupa gratii, ceea ce ofera un plus de credibilitate povestilor.

Il recomand tare tare, daca sunteti fani se seriale politiste.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *