Stiati ca exista un festival…

…care a fost inceput de niste copii (acum 6 ani, iar cei doi chiar erau copii pe vremea aia)? Andreea Bortun si Alexandru Ion, 15 si respectiv 18 ani; anul era 2006 si toata lumea radea de ei. “Cum sa faceti voi festival in Alexandria?” Au facut. Acum, acest festival e la editia a VII-a, iar cei ce il sustin an de an sunt Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Catalin Stefanescu (iar la una dintre editii, Adrian Titieni a facut si el parte din juriu).

…care il are ca presedinte onorific pe Marcel Iures? Care Marcel Iures a fost printre primii care au crezut in ideea acestor tineri.

…care promoveaza, sustine si ajuta liceenii zilei de azi sa aiba si alte preocupari in afara de cluburi, tigari, haine etc.? Trupe de la licee din tara, unele cu traditie, altele noi, an de an Alexandria se umple de viata, in august, timp de o saptamana.

…care, prin selectia riguroasa a participantilor la competitia intre licee, ofera spectacole altor festivaluri din tara? Drama Club Botosani a fost si la Festivalul de Teatru de la Sibiu, va fi si la Toamna Oradeana, in octombrie.

…care a “dat” un actor tanar (in sensul ca pe scena de la Alexandria a fost vazut pentru prima data), ce a ajuns in atentia producatorilor de filme din Romania? El se numeste Vlad Balan si a fost selectat intre cei “10 pentru film” propusi de organizatorii TIFF in 2012.

Acest festival se numeste Ideo Ideis, iar eu voi fi acolo, in mijlocul lui, incepand de maine (joi). Sunt convinsa ca va fi si mai frmos decat anul trecut, ca voi avea si mai multa energie dupa ce se termina. Pentru ca acest festival, cu tneretea si exuberanta lui, aduce la suprafata copilul ala care inca mai exista in mine si ma lasa sa ma bucur de toate lucrurile frumoase pe care niste oameni cu suflet le fac acolo, in Alexandria.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *