Strugurii-s acri pentru toata lumea

shutterstock_171402032 Poate ca online-ul ne-a adus mai aproape, dar ne-a si tampit iremediabil. Asa de avizi suntem de picanterii si chestii care li se intampla altora incat nu ne mai vedem de treaba noastra, grabindu-ne sa laudam/criticam/infieram/dam cu parerea despre orice misca.

Partea buna e ca avem acces la informatie. Partea proasta e ca nu stim sa o filtram. Partea buna e ca aflam chestii interesante din vietile oamenilor de care ne-am indepartat fizic (in sensul ca unul e aici, altul la o distanta de cateva mii de kilometri), partea proasta e ca ei ar trebui sa posteze lucruri cu care suntem de acord. Doamne feri sa fie altfel.

Zilele trecute postasem pe Facebook ceva despre Vodafone; ceva de bine, ca mi-au facut abonamentul mai mic, mi-am luat si telefon cu reducere mare, ma rog, era un status de client multumit. Imediat am avut niste mesaje private (ca unii nu se incurca in public) in care eram admonestata (ce cuvant!); cum adica zic de Vodafone? m-au platit sa zic de ei? pai eu nu stiu cat de rau se poarta cu clientii? Nu, nu stiu, cu mine s-au purtat intotdeauna bine; ma indoiesc ca stie cineva de la call center ca am o agentie de PR si un blog. Oricum, nu inteleg de unde isi aroga altii dreptul de a ma intreba care-s motivele postarilor pe un cont personal atunci cand exista intotdeauna optiunea de unfriend.

E foarte interesant cum sare toata lumea sa-mi explice ca incerc sa prostesc pe cineva daca spun ca mananc de la McDonald’s (eventual si cu o poza cu un hamburger muscat de mine). Da’ nu stiu ca nu-i sanatos? Nu, nu stiu. Stiu ca nici laptele nu-i sanatos daca il bei in exces; nimic nu e sanatos daca e prea mult, asa ca mai usor cu toporul, sa nu va taiati singuri in el. Ce-o fi cu atata paranoia?

Relaxati-va, oameni buni. Nimeni nu plateste pentru un status pe Facebook, nu va mai crizati aiurea cand vedeti numele unui produs intr-o poza sau intr-un status. Cat despre articolele platite, la mine (si la altii) le puteti vedea ori marcate cu (P), ori puse intr-o categorie speciala (care aici se numeste “publicitare”). Nu intentionez sa duc pe cineva de nas; recomandarile mele sunt sincere si criteriul principal al acceptarii unei campanii e ca ma identific cu produsul sau cu valorile promovate. Publicitatea e publicitate si e marcata ca atare, dar nu va mai isterizati la orice chestie de pe retelele sociale sau de pe blog.

In rest, noi sa fim sanatosi, ca stugurii sunt acri prin rotatie.

Foto: Paranoia by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *