Teatru tanar la Ideo Ideis – prima parte

Dupa prima zi de spectacole de teatru tanar (structura festivalului inseamna patru zile de ateliere, trei zile de spectacole de teatru tanar si alte doua zile cu gale si masterclass-uri), un singur gand – mai mult o dorinta – ma bantuie: as fi vrut sa stiu cum sa nu-mi pierd pasiunile, bucuria de a le intretine si creste. Iar asta e lucrul minunat de la Alexandria: aceste spectacole facute de liceeni, in care nu mai conteaza nici replicile spuse fara dictie, nici micile impidicari (normale pentru niste actori neprofesionisti); tot ceea ce conteaza e fericirea care li se citeste pe chip atunci cand joaca.

Ca in fiecare an, scena Casei de Cultura din Alexandria din timpul festivalului e loc in care magia se intampla; ca spectator, ajungi sa intelegi ce inseamna o trupa de teatru care functioneaza ca o echipa, in care nu primeaza individualitatile ci intregul spectacol. Sunt tineri actori, insa actoria nu trebuie sa fie neaparat drumul lor in viata.

Incepand de anul acesta, nu mai exista competitie. Exista spectacole de teatru tanar invitate in festival si exista liceeni participanti la festival, care vor sa fie oameni mai buni (sau sa ramana vesnic copiii asta plini de vise). Asa ca avem spectacole pline de verva, proaspete, pure.

As spune povesti despre povestile de aici, insa sunt momente (ca asta) cand simt ca raman fara cuvinte. Magiile, minunile, toate energiile captate in fiecare dintre cei prezenti aici, nu se pot transforma in cuvinte. Spun, din nou, ceea ce spun in fiecare an: ca sa simti, trebuie sa vii aici, in Alexandria, in timpul festivalului.

O sa las cateva imagini de la spectacolele de ieri (capturate de Radu) sa vorbeasca pentru mine. Sper doar sa vedeti bucuria din ochii lor, al actorilor tineri, dar nu mici.

AICI – Constanta – “Sub aceeasi stea”

ABC_1447

ABC_1448

ABC_1452

ABC_1453

ABC_1462

ABC_1483

AS – Bucuresti – “Clasa noastra”

ABC_1520

ABC_1525

ABC_1529

ABC_1541

ABC_1541

ABC_1564

START – Alexandria – “Scene din viata insectelor” (unde “Omul”, Edy Bunea, a facut un rol extraordinar; poate am noroc sa-l intalnesc si sa schimbam cateva cuvinte)

ABC_1573

ABC_1581

ABC_1588

ABC_1601

Puteti citi mai multe despre Festivalul de Teatru Tanar din Alexandria pe FacebookTwitterInstagram si blog. Ideo Ideis multumeste sponsorilor si partenerilor din acest an.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *