Un fel de “stiati ca…” despre baschet la Timisoara

lotulU18-fete Recunosc, am cam pierdut legatura cu baschetul din Timisoara. Ca asa se intampla cand te prinzi in viata, cand sunt prea multe scandaluri, cand bucuria de a merge la sala nu mai e chiar bucurie – obligata fiind sa ascult toate cele rele venindu-mi spre ureche.

Baschetul, insa, e bine, sanatos, mare si tare. Iar la Timisoara si Oradea a inceput azi Campionatul European de Baschet Feminin U18, o competitie gazduita timp de 11 zile de cele doua orase. Lucru laudabil, daca ne gandim la eforturile tuturor de a intretine si creste baschetul tanar autohton (cand spun “tuturor”, nu ma refer, in niciun caz, la autoritati, ci la cei care se straduiesc sa gaseasca solutii pentru echipele nationale de juniori).

In Timisoara, meciurile se joaca la sala Olimpia (“Constantin Jude” ii zice, oficial), iar in Oradea – la Arena “Anotnio Alexe”. Meciul Romania – Muntenegru va deschide CE U18 pe 17 iulie urmand, pentru meciurile din grupa D, pe 19 iulie Ucraina – Romania si 21 iulie Romania – Ungaria. Programul complet al competitiei se afla aici.

Eu as sugera celor care au copii cu care nu mai stiu ce sa faca in vacanta (si daca tot e cu ploi si furtuni si nu se pune problema de iesit in parc), sa-i dupa la un meci de baschet. Intrarea e libera, iar o competitie de baschet U18 nu vine la pachet cu injuraturi; cel mult o sa va treziti ca vrea copilul sa mearga sa practice baschet. Celorlalti, fara copii, daca mergeti in cate o seara, s-ar putea sa va placa si sa mai vreti sa vedeti cate o partida; poate-poate va place atat de tare incat o sa veniti si la meciurile din prima liga.

Oricum ar fi, acest campionat european e un lucru bun, se intampla la noi si merita sa-l sustinem asa cum putem: spunand altora despre asta sau mergand la meciuri.

Hai Romania, da?


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *