Un gând despre UNTOLD Festival

Când apar evenimente culturale faine in ţara asta, întotdeauna mă bucur, indiferent de specificul lor. Trebuie să existe de toate pentru toţi şi e bine când fiecare are unde să meargă.

Nu mă încântă muzica electronică, nu înţeleg “dj-ala”. M-am oprit pe undeva pe la Jean Michel Jarre şi, chiar dacă-mi mai scapă printre muzicile de maşină un Sam Sparro sau un Armand van Helden, tot clasică am ramas la gusturile muzicale. De aia nu-s aşa entuziasmată de UNTOLD Festival (30 iulie – 2 august 2015), dar mă bucur sincer pentru cei care sunt.

Am zis în titlu că am un gând aparte despre festivalul asta, dar de fapt am două.

Unu: oare festivalul ăsta va mai găsi susţinere şi anul viitor?

UNTOLD Festival e organizat în cadrul Cluj – Capitala Europeana a Tineretului. E o desfăşurare de forţe incredibilă şi admir nespus munca celor din spatele lui. Nu discut despre lucrurile care i-au făcut pe mulţi să ridice o sprânceană (un afiş mai puţin reuşit, un video cu multe fotografii luate fără consimţământ de la alte festivaluri europene etc.), dar mă întreb dacă munca asta va avea o continuitate şi daca tot tam-tam-ul ăsta nu se va sfârşi odată cu data de 2 august.

Dacă organizatorii sunt deştepti şi nu vor să-şi faca bani albi pentru zile negre, o să facă în aşa fel încat Federatia SHARE (organizatorul festivalului) să rămână la final cu nişte bani în cont, bani care să fie folosiţi pentru o ediţie a doua. Sper să se întâmple asta, nebunia creată în jurul UNTOLD ar trebui continuată şi anul viitor.

Doi: oare nu e o idee buna ca anul viitor să se lege, cumva, de Electric Castle?

Două festivaluri beton, îndreptate spre electric/electronic, în aceeaşi yonă, cu evenimente făcute împreună, şi-ar uni publicul şi ar face ceva mai trainic. Sunt sigură că şi business wise e profitabil. Să nu mai yic de partea de comunicare, la care Electric se pricepe bine de tot, iar cei de la Untold încă mai au ceva lacune. Când se unesc două forţe, e imposibil să nu iasă bine.

Sunt convinsă că n-am inventat apa caldă cu ideile astea, dar mi-ar plăcea să văd ca ideile bune nu se pierd. Distractie faină celor ce merg la Untold şi aştialalţi care mai staţi pe gânduri, n-o mai lălăiţi aiurea, că o să rămâneţi fără cazări.

Foto


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *