Un nou record personal

De niste luni incoace au inceput sa ma insapimante drumurile mai lungi de 200 de kilometri: ca sunt drumuri proaste in Romania, ca n-avem autostrazi, ca e plin de camioane, ca e si mai plin de imbecili sinucigasi si altele de felul asta. Mai ales ca am inceput sa calculez distantele in ore, nu in kilometri, in Romania n-ai nicio sansa sa iti calculezi distantele asa cum o fac vecinii: de la Timisoara la Sibiu se fac vreo 4 ore, poate 5 daca prinzi coada la Sebes; de la Timisoara la Cluj se fac vreo 6-7 ore, de la Timisoara la Bucuresti nu poti scoate mai putin de 7 ore jumatate, iar asta daca mergi noaptea.

Astazi ma bucur sa va spun ca perceptiile mele s-au schimbat nitel si ca drumul de la Timisoara la Cluj, pe ruta Deva-Alba Iulia e SNUR. Foarte bun, cateva mici gauri, ca fara ele niciun sofer roman n-as sti sa mai conduca, destul de populat de camioane, care, insa, pot fi depasite fara probleme pe bucati destul de mari de drum drept.

Am fost atat de absorbita de drum, de calitatea lui si de ziua frumoasa, ca nu mi-am dat seama ca sunt intr-o localitate, cu limita de viteza depasita nitel. Of course ca era politie, of course ca m-au oprit, of course ca am luat amenda: 67 de lei, platiti pe loc, ca doar nu era sa contest asa politist amabil. Care politist n-a vrut sa ia nici macar 3 lei, care ar fi fost restul de la 70 de lei, m-a pus sa scotocesc prin toate buzunarele, sa ii dau suma fixa de bani. Dupa care mi-a dat chitanta. Multumesc, domnule draga, a fost prima amenda pe care am platit-o cu drag (daca pot sa zic asa).

Ca fapt divers, cu tot cu oprirea pentru amenda (care a durat vreo 25 de minute, o amenda si o chitanta nu se scriu atat de repede pe cat ati crede voi) si cu o alta orpire de vreo jumatate de ora, pentru cafea si alte cele, am facut 5 ore si 15 minute de la Timisoara la Cluj. Adica cel mai scurt timp de cand circul eu pe ruta asta.

Na, acum ca am vazut ca se poate, as vrea si niste autostrazi 😀


11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *