Uneori, a fi uman în meserie depinde de semnalul la rețeaua telefonului

Testing route Îmi sună telefonul aproape non stop. Când nu sună, tot cu el la ureche sunt, că sun eu. Tot aproape non stop scriu mesaje pe Whatsapp, e-mail-uri, sms-uri. Câteodată, seara, mai număr interacțiunile de peste zi. Lunea trecută am avut 31 de conversații la telefon, 28 pe Whatsapp, 6 pe sms și peste 50 de e-mail-uri. Sunt statistici pe care le fac aproape săptămânal, să mă liniștesc singură că nu-s sălbatică dacă vreau să stau într-o duminică cu telefonul pus pe modul avion, ci e doar nevoia de „reîncărcare”.

În meseria asta de PR e nevoie de multă răbdare. Și răbdarea aia uneori înseamnă să vorbești cu clientul la telefon la 10 seara, să-l liniștești sau să-i explici niște lucruri pe care nu le înțelege (nu de căpos ci de pură curiozitate). Înseamnă răspuns la unele mesaje de pe o pagină de Facebook la 11 jumate noaptea, doar ca să înăbușești o mică criză de imagine – una care s-ar putea întâmpla dacă lași mesajul în inbox până dimineața.

Apoi, eu stau mult în mașină, că n-avem autostrăzi, iar drumurile naționale sunt ticsite de mașini. Săptămânal, ore la rând sunt legată de volan când merg la ședințele cu clienții din alte orașe. Cluj, Timișoara, Reșița, București, printre dealuri, munți, păduri și sate cu trei case. Să am semnal la telefon e vital, mai ales că am căte o campanie nouă în fiecare săptămână și e musai să vorbesc la telefon. Cu căști, no worries, și cu internetul oprit, să nu mă distragă de la drum vreun e-mail cu URGENT.

Nu prea simt diferența între timpul liber și viața personală, cam așa se întâmplă când ai business-ul tău și vrei să-ți meargă. Apoi, am ales să am o abordare umană, caldă și non combat în relația cu clienții, pentru că lucrez (în primul rând) cu oameni, nu cu brand-uri. Iar oamenii care sună seara sau în weekend n-o fac pentru că n-au altceva mai bun de făcut, ci pentru că, din punctul lor de vedere, chiar au o urgență sau au nevoie doar de un sfat, pe care să-l primească atunci când sunt mai liniștiți – adică în afara orelor de program. Nu mă deranjează, nu mă supăr, nu-mi dau ochii peste cap. E ceea ce am ales, pur și simplu, și asta fac. Pentru mine e bine, nu am clienți care să nu-mi placă.

Unde voiam să ajung: am abonament la Vodafone de mai bine de 10 ani și la un moment dat decizia de a rămâne în rețea a fost luată pe ideea „care companie are acoperire mai mare”, din motivele descrise mai sus (că am nevoie de telefon și internet cam tot timpul). Iar acum Vodafone a fost certificată cea mai bună rețea mobilă de date din România în urma testelor auditorului independent P3 communications din Germania. În urma testelor din martie 2019, Vodafone a înregistrat cel mai mare punctaj din România pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile

• Campania de măsurători s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu aleator ales de catre auditorul P3 communications.
• Măsurătorile au acoperit o distanța rutieră totală de 7000 km și un procent de 23% din populația României.
• 68% dintre măsurători au fost efectuate în localități urbane și rurale, în timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile rutiere.
• Aceasta este cea de-a cincea certificare anuală consecutivă oferită companiei Vodafone România de catre P3 communications, în urma măsurătorilor performanței rețelei.

Nu mă mai plâng că muncesc mult. În comparație cu acum patru ani, muncesc tot timpul în care nu dorm, dar o fac cu mare bucurie și cu certitudinea că am ales meseria bună pentru mine.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *