Viata fara telefon

Ar fi mai buna viata fara telefon. A mea, cel putin. Ca mi-e groaza de vorbitul la telefon, ma stramb de fiecare data cand suna, indiferent cine suna. Sigur, ma bucur sa-i aud pe unii oameni cu care vorbesc rar, dar nu stiu cum se face ca, de fiecare data cand il aud pe Yngwie Malmsteen cantand, ma ia cu fiori. (Yngwie e ringtone-ul meu, am incercat sa-mi fac experienta asta cu sunatul telefonului cat mai placuta)

Cand vine vorba de munca, telefonul e si mai putin important. Asta pentru ca nu-s deloc atenta cand vorbesc la telefon. Ca nu-mi place. Drept urmare, conversatiile mele suna cam asa:

“Interlocutor: Salut! Ce faci?
Eu: Salut! Muncesc.
Interlocutor: Te-am sunat ca trebuie sa vorbim aia si aia si sa-mi spui cum ai rezolvat aialalta. Dupa care tre sa mai faci aia si aia.
Eu: Aha. Mhm. Da. Sigur. Bine.
Interlocutor: Si mai fa si aialalta.
Eu: Da. Bine. Zi faina.”

Dupa care inchid telefonul. Si uit in secunda doi tot ce am vorbit. Pentru ca, dupa cum am spus, urasc sa vorbesc la telefon si nu-mi sta capul la discutie.

Insist, de ceva vreme deja, sa mi se trimita e-mail-uri. Ce e scris, ramane scris. Cu toate CC-urile din lume, daca se poate. Sa fie scris. Sa nu existe situatii de genul “nu am stiut” sau “nu mi-a spus nimeni”. Nici din partea mea, nici din partea altora. Vad e-mail-ul, ma conformez si, chiar daca mai uit de vreunul, tot imi aduce cineva aminte, la un moment dat.

Mi-as dori sa folosesc telefonul doar pentru situatii urgente sau pentru conversatii cu prietenii. Dar sunetul lui a ajuns sa ma streseze din cauza ca, pentru orice mica problema, Yngwie Malmsteen incepe sa dea din chitara atunci cand mi-e lumea mai draga. Si din cauza asta parca nici mie nu-mi mai vine sa sun pe cineva.

Daca nu-i place?


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *