Vrei soare, soare îți dau

poza grupCam ăsta a fost dialogul cu mine însămi în week-end-ul care a trecut. Mă rog, mai mult sâmbătă, că duminică am lucrat. Tânjeam după statul la soare, paradoxal, pentru că nu-mi place să fac plajă. Sau, cine știe, poate și această trăsătura a suferit oarecare modificări, așa cum s-a întâmplat cu multe dintre trăsăturile mele în ultimul an și jumătate.

Potriveala a fost că vineri am primit spre testare câteva produse din prima gama de dermatocosmetice solare din portofoliul Farmec: Gerovital H3 Derma+ Sun. Mai jos, vă povestesc despre cele două produse din gamă testate deja și despre celelalte produse pe care mi le voi lua din aceeași gamă.

Fluid protecție solară SPF 20.

Până acum obișnuiam să-mi iau creme de protecție solară; nu am folosit niciodată loțiuni de acest tip. Mi se părea mie că o cremă intră altfel în piele, iar loțiunile sunt potrivite eventual pentru îngrijirea de după plajă. Am folosit SPF 20 pentru că am stat mai mult la umbră decât la soare (până la urmă se pare că tânjeam după zăcutul în șezlong, nu neapărat la soare), dar tot am prins vreo oră și ceva de soare plin. Nu mi-am ars pielea deloc-deloc, nici măcar la umeri, acolo unde – oricât m-aș feri – nu s epoate să nu trag vreo arsură. Semn că și loțiunile, dacă-s făcute bine, apără de arsuri solare.

Dacă, totuși, preferați cremele, în aceeași gamă este disponibil laptele pentru protecție solară, cu SPF 30.

Loțiune calmantă după plajă.

După cum am zis, pielea mi-era foarte bine după plajă, dar prospectul loțiunii promitea răcorire. Dupa stat la aproximativ 35 de grade pe afară, aveam nevoie de îndeplinirea promisiunii. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai mult decât atât, am folosit loțiunea în locul cremei pentru corp obligatorii după duș. Piele fină și răcorită, aruncat între cearșafuri și dormit vreo trei ore.

Ziceam la început că mai vreau niște produse din gama asta. Uleiul pentru protecție solară, după ce voi mai fi stat câteva zile la plajă și crema pentru față cu SPF 50, pentru că urăsc decojirea pielii feței după arsura soarelui.

Orice fel de protecție solară ați alege, e important să vă expuneți la soare gradat, folosind cremele potrivite. N-are importanță că aveți tenul alb sau măsliniu, soarele arde fără preferințe de felul ăsta. Da, chiar și bărbaților li se poate întâmpla.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *