Ziceri de bine – azi, primaria Timisoara

Ca de rau stie toata lumea, Timisoara e un oras in centrul atentiei, ca sa zic asa.

Aseara, trei filme de la Cannes au fost aduse la Timisoara: Heli, La vie d’Adele si Only God Forgives. Prin asociatia lui Cristian Mungiu care, de 4 ani, aduce filmele de la Cannes la Bucuresti. Nu va spun cu cata invidie ma uit la comunicatele alea de presa pe care le primesc an dupa an. Si invitatii la conferinte de presa cu oameni mari ai cinematografiei mondiale. Ma uit si plang, dar aseara, cumva, simt ca mi-am luat revansa: am vazut “Heli”, filmul care a luat premiul pentru regie la Cannes si l-am vazut si ascultat live pe Amat Escalante, regizorul premiat.

E important sa se stie ca primaria a facut eforturi mari intr-un timp record ca timisorenii sa se bucure printre primii de cele mai titrate filme ale Cannes-ului de anul acesta. E prima oara cand filmele aduse la Bucuresti de Cristian Mungiu se proiecteaza si in alta parte decat in capitala si e o mare bucurie ca se intampla asta.

Din cate am vazut, e “mana” lui Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei, implicat in tot felul de actiuni culturale de ti-e mai mare dragul de el. L-am vazut la fel de implicat si in JazzTM si in alte evenimente care au avut nevoie de sprijinul autoritatilor (proiectia de gala a filmului “Pozitia copilului”, de exemplu).

Am vrut doar sa las asta aici si sa multumesc, in felul meu, pentru seara cu filme frumoase si pentru intalnirea cu Amat Escalante. Despre “Heli” am doar atat de spus: e unul dintre cele mai dure filme vazute vreodata, dar si unul dintre cele mai frumoase vazute anul asta.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *