Cum să nu-ți arzi pielea în primul week-end de plajă

13518234_1269363553096274_1601371243_o Primul week-end liber după vreo trei luni a coincis anul ăsta cu primul week-end de plajă. Și pentru că în biroul nostru a fost cald ca-n purgatoriu (cred, totuși, că în iad e mai cald de 32 de grade), am simțit că merităm o zi la vecinii unguri, în aquapark-ul de la Mako, să ne bălăcim până ni se încrețește pielea. Ceea ce-am și făcut, grație avantajului de a locui în Timișoara, la fix 90 de kilometri de piscinele fărănumăr, plus ora câștigată la intrarea în Ungaria (adică am ajuns acolo pe la 10.30 ora României, 9.30 ora Ungariei, bucurie mare, lume puțină, am putut alege un loc aproape de umbra și cu ceva soare).

Pe scurt, despre costurile deplasării la vecini. Am plecat patru oameni cu o mașină, drum dus-întors cu aproximativ 15 lei de persoană. Intrarea în aquapark e undeva la 35 de lei, cu acces la piscinele exterioare și interioare. Masa de prânz (consinstentă, cu un fel principal – carne și garnitură – plus o salată, un suc și o cafea) a fost undeva pe la 20 de lei în restaurantul din incintă, iar cina a fost mai frugală, 15 lei. Cum ar veni, pentru o zi de superdistracție, cam 100 de lei de persoană, un preț mic pentru toată relaxarea pe care am primit-o.

Revenind la titlu, am avut ceva emoții, pentru că ziua unu de stat la soare se lasă, aproape întotdeauna, cu arsuri de piele. Mai ales când stai ca broasca-n apă și nu te mai dai dus nici când îți urlă pielea de prea multă bălăceală în apă termală.

Secretul numărul unu (nici măcar nu e secret, dar sunt prea puțini cei care țin cont de sfatul ăsta): înainte de a pleca la ștrand, aquapark, grătar sau în orice loc care înseamnă expunere la soare, folosiți cremele cu protecție solară. Eu am folosit cremele din noua gamă Gerovital Derma+ SUN: crema pentru față cu SPF 50 și laptele cu SPF 30. Repet, înainte să merg la plajă, să dau timp cremelor să intre în piele.

Apoi, când am ajuns pe șezlong, înainte cu câteva minute să intru în apă, am mai aplicat o tură de loțiune cu SPF. De data asta, am folosit-o pe cea dedicată bărbaților (are cel mai fain parfum pe care l-am întâlnit vreodată la o loțiune pentru plajă), cu SPF 20. Apoi am repetat acțiunea de câte ori ieșeam din apă, după ce mă zvântam puțin.

Am reușit, după aproximativ 8 ore de stat în soare, să scap cu pielea teafără, ba chiar să observ că încep să mă bronzez direct, fără să mai trec prin procesul de înroșire a pielii. E drept că odată ajunsă acasă, după ce-am făcut un duș rapid (cine naiba mai putea să stea sub duș după atâtea ore de bălăceală), am „tapetat” pielea cu spray-ul de după plajă.

Iar duminică am fost din nou la ștrand, în Timișoara, de data asta, și-am mai furat trei ore de stat la soare, după aceeași rețetă. Singurul meu motiv de plângere acum e alergia asta la căldură, dezvoltată anul trecut, și pe care n-am cum s-o controlez în vreun fel.

Așadar, Gerovital Derma+ SUN (dermato-comsetice disponibile în farmacii) și Gerovital SUN vă scapă de-o grijă, doar dacă le folosiți corect. Și special pentru timișoreni, încă o informație: la Timișoara s-a deschis un nou magazin Farmec, mai mare și mai cochet, vizavi de cel vechi, adică pe str. Lucian Blaga nr. 3 (între piața Libertății și Modex).


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *