O carte pentru amatorii de thrillere

11148448_691269370977805_4598052972473458439_n Din când în când, odată la vreo 3-4 ani, îmi revine pofta de a citi thrillere ușurele, pe subiecte oarecum tratate de oamenii de știință, dar cu intrigi demne de scenarii crețe la hollywood. Anul ăsta m-a apuca pandalia odată cu descoperirea trilogiei Sanctus a lui Simon Toyne. E faină, are subiect care te prinde de la primele rânduri, e extrem de bine scrisă, are tot ce-i trebuie. Am mai citit tot felul de autori după Simon Toyne, oarecum tot în jurul subiectelor ce țin de religie.

Zilele astea am observat că un thriller religios scris de un român îsi face apariția pe piața de carte. Se numește Biblia pierdută, de Igor Bergler și pare, cel puțin din sinopsis, ceva bun de citit.

Trei crime macabre îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie. Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea sa schimbe faţa întregii lumi.
Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută şi ca Biblia lui Gutenberg.
O adevărată odisee cuturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat.

Romanul e, deocamdată, disponibil pentru precomandă. Nu scrie nicăieri (sau n-am găsit eu) despre momentul exact al apariției, dar sper că nu mai durează foarte mult.

Oamenii par destul de organizați, există o pagină de Facebook pentru carte și un site (pe care o sa găsiți un citat din Churchill; nu vă impacientați, e vorba de biblia lui Gutenberg, nu de romanul ăsta). Există chiar și trailere:

Încă mă gandesc dacă să fac precomandă sau să aștept momentul intrării în librării. Dar, în orice caz, sunt extrem de curioasa de conținut și abia-i aștept apariția.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *