Iubirea ca un dans

Uneori, iubirea suprema e atat de puternica incat nu poate fi suportata. Traita. Simtita. E prea mult pentru un simplu om, cele mai puternice sentimente ne fac sa dam bir cu fugitii si sa nu ne uitam niciodata inapoi.

Iubirea completa, totala, e sfasietoare. E “te iubesc” vazut in ochi, niciodata rostit, e daruirea completa ce arde si mistuie sufletele nefericitilor care s-au intalnit pentru a trai o secunda si a-si fauri o amintire pentru o viata intreaga. Si nu va fi niciodata atat de potolita incat sa vrei sa traiesti banalitatile vietii, sa vrei sa afli si ce poate fi rau, sa inveti sa platesti facturi si sa duci gunoiul. Nu, e deasupra oricarei realitati, a oricarei tipologii de relatie care ar putea avea ca efect o strangere de mana care sa dureze.

Alteori, iubirea e bolnava. E legarea mainilor si manipularea, e increderea oarba in cel de langa tine, acel care, in loc sa te iubeasca si sa pretuiasca sentimentele oferite, alege sa le (te) manevreze. Mai rau e ca nu realizezi asta decat atunci cand e prea tarziu, cand esti iremedial pierdut, cand tot ceea ce stiai ca esti s-a transformat in tot ce a vrut celalalt sa fii. Iar ridicarea e cea mai grea, te secatuieste de orice urma de energie. Sa te recapeti pe tine e cel mai lung si dureros proces de vindecare de iubire.

ZIC ZAC de Andreea Gavriliu

De cele mai multe ori, iubirea e pura si nici macar nu trebuie sa dureze o vesnicie ca sa-si pastreze puritatea. Inseamna momente impartasite, pretuite si daruite. Predarea neconditionata, fara planuri, doar sub semnul trairii momentului e, poate, cel mai frumos lucru ce ni s-ar putea intampla. Planurile, gandul la viitor, fricile, temerile si crearea de asteptari sunt dusmanii libertatii. Iar utopia spre care tindem cu totii e o viata traita liber, fara constrangeri, facand ceea ce vrem si niciodata ceea ce trebuie.

ZIC ZAC” e un spectacol pe care a trebuit sa-l vad ca sa constientizez cat de multe imi sunt fricile, cat de mult ma stapanesc temerile. A fost despre mine, la un festival care e tot despre mine. Daca vreodata, undeva, auziti ca se joaca acest spectacol (care, btw, e cel mai bun spectacol de teatru-dans romanesc pe care l-am vazut pana acum), va rog sa mergeti. Veti descoperi lucruri despre voi si veti pleca, dupa o ora, cu un suflet mai usor.

Credit foto: Vlad Catana | Ideo Ideis 2013

Ideo Ideis este un proiect finantat de A.F.C.N, realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului si sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Romani frumosi”. Evenimentul si-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Sandulescu si SC Brain SRL. 

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germana, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *