Jurnal din adolescenta – 1

Cand am fost acasa de Craciun, sora-mea mi-a facut un super cadou: mi-a dat jurnalul meu de pe vremea liceului, il gasise ascuns intr-un cotlon al biroului meu vechi. L-am luat, l-am pus in bagaj si am asteptat momentul in care voi fi singura la casa din Timisoara, sa-l citesc pe indelete.

E un caiet ingalbenit, in care am adunat ganduri timp de vreo trei ani: dn ’95 pana spre finalul clasei a XII-a, adica in ’97. In el am mai gasit scrisori de la iubitii mei care erau departe (am niste scrisori de la un prieten timisorean care acum e plecat pe alte meleaguri, o poveste de dragoste care a fost doar scrisa), am decupaje din ziare cu versurile pieselor care imi placeau tare mult pe vremea aia, am pana si niste foi pe care notasem la o ora de istorie din clasa a XII-a.

M-am distrat copios cand l-am citit si mi-am dat seama ca intotdeauna am fost eliptica si ca sunt multe chestiile despre care nu-mi aduc aminte, chiar daca acolo scrie albastru pe alb ca “nu voi uita niciodata”. Am calatorit in timp si am ajuns din nou pe covorul verde al camerei mele, acolo unde stateam si-mi scriam supararile si dorintele, acolo unde aranjam frumos decupajele din ziare, acolo unde scriam poezii.

E foarte bine sa ma simt in forma si total increzatoare in fortele mele. Inca mai pot produce emotii foarte mari unei anumite persoane. Stiu eu care.” Asta scriam eu pe 11 aprilie ’97. Desigur, habar nu am despre ce e vorba, nu mai tin minte nimic. Dar imi era dor sa-mi vad scrisul de mana de atunci (o sa vedeti cat de curat si frumos scriam in ’95 si cat de agitata devenisem in ’97).

Ne citim cu amintiri in episoadele urmatoare.


20 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *