Respect si bun simt

shutterstock_222093532 Zilele astea sunt intr-un fel de vrie cu treburi multe si mai putin timp pentru scris. Asa ca o sa ma iertati (va rog!) daca va scriu pe scurt niste mici poticneli ale zilelor. Azi, despre punctele pe radarul de bun simt/respect.

De cand ma stiu in campul muncii, am avut norocul sa intalnesc tot felul de oameni; da, norocul, pentru ca fiecare intalnire a fost un moment bun pentru a mai invata ceva. Dintre toti oamenii pe care i-am intalni, i-am detestat din prima pe astia care: vorbesc cu tine la “per tu”, desi tu te adresezi cu dvs. (mai ales daca eu, femeia, zic “dvs.”) si aia care spun dna./dl. “prenume” si nu dna./dl. “nume” (domnul Ghita in loc de domnul Ionescu). Mi se pare cea mai simpla evaluare pentru bunul simt al unui om atunci cand contextul intalnirii e unul protocolar si “domnul” insista sa-ti spuna pe nume si sa nu ia in considerare ca doamna insista in adresarea protocolara.

In fine.

Durerea mea de azi e alta: acei oameni care nu pun pret pe timpul altor oameni. Vorbim de o suta de ori la telefon, zicem ca ne intalnim sa discutam despre diverse treburi si ne intalnim doar ca sa-mi spui ca n-ai timp sa discuti cu mine, chiar daca in urma cu o ora si jumatate tu ai fixat ora intalnirii. Daca nici asta nu e punct de referinta pe radar pentru a depista oamenii cu care n-ar trebui sa ai de a face nici in ruptul capului, nu stiu care ar mai putea fi. Adica de ce-o fi greu sa zici din prima ca nu vrei/nu poti?

Si mai am. Nu raspunzi la e-mail-uri sau la telefon, desi m-ai rugat sa fac ceva pentru tine. Nu descarci materialele cerute cu insistenta si “urgent”. Daca mai stiti, va invit la vorba.

Foto: Respect by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)

PS: da, azi facem un an de cand am deschis PRbeta, The Agency. Nu, nu inchidem; din contra, ne dezvoltam.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *