Sa mai si laudam, ca de critici suntem satui

De vreo 3 ani bat cu gratie drumurile patriei, ca doar la 29 de ani am fost in stare sa-mi iau si eu carnetul de sofer. Pot sa zic ca in perioada asta am prins toate reabilitarile de drumuri, mai ales alea din judetul Timis, care era praf acum 3 ani la capitolul drumuri nationale.

Cel mai des am facut drumul Timisoara-Sibiu si Timisoara-Bucuresti. Daca acum 2 ani era horror sa mergi pe oricare dintre drumurile astea, acum e de vis: intre Lugoj si Deva drumul este impecabil, iar intre Lugoj si Caransebes parca esti pe o pista de avioane. Dupa Caransebes, inspre Herculane, drumul e inca in reparatie (pe portiuni foarte mici), dar si acolo e impecabil.

Autostrada Transilvania, chiar daca are doar 50 de kilometri, e divina. Am vazut niste peisaje acolo de am ramas cu gura cascata. Are portiuni si cu 3 benzi si e o placere sa rulezi pe ea. La fel si centura ocolitoare a Sibiului, care numai a centura nu arata, e o bucata de autostrada in toata regula.

Deci, se poate, lucrurile se schimba. Poate mai incet decat in alte parti, dar am incredere ca si Romania o sa arate minunat la capitolul drumuri, in maxim 5 ani (si Ovidiu Sirb e de acord cu mine la chestia asta).

Mai tre sa se apuce de treaba si in Maramures, ca acolo e jale, inca. Desigur, acelasi Sirb Denisa zicea, ieri: “Pai s-ar putea sa nu faca drumurile acolo, cantecul zice ca e Maramures plai cu flori, nu cu autostrazi.”


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *