Timisoara noastra, mai mult decat un oras

Cand m-am mutat in Timisoara acum 4 ani si ceva, nu imi inchipuiam ca o sa ma indragostesc atat de tare incat sa vreau sa numesc locul asta “acasa”. Fugisem de Sibiu, de inchistarea pe care o simteam acolo si venisem intr-un loc in care aveam doi prieteni, fara job si fara bani (bine, cu ceva bani, dar foarte putini, adica n-as fi putut sa stau fara sa muncesc). Dar Timisoara a facut o vraja si in 3 zile am inceput sa lucrez intr-un loc care mi se potrivea ca o manusa.

Lucram mult si nu deosebeam noaptea de zi, dar, intr-o seara, am decis sa fac pe jos drumul pana acasa. Drumul era destul de lung, iar eu inca nu reusisem sa-mi invat traseul foarte bine. Evident, m-am ratacit si am ajuns undeva pe la podul Michelangelo, cand eu trebuia sa ajung pe langa stadion. Am oprit un domn, sa cer indicatii, el s-a oprit, mi-a aratat in ce directie trebuie sa merg si mi-a spus: “Domnisoara, mergeti incet, e asa o zi frumoasa, iar Cimisoara noastra s-o facut toata verde. Sa respirati adanc, ii bine”.

Cand am vorbit cu Corina, sa aducem proiectul ei si la Timisoara, doar asta aveam in cap: sa le aratam si altora cat ii de bine sa respiri aici. Cat de frumos e sa stai pe banci in Piata Unirii sau sa mirosi aerul curat din Piata Traian. Si, bineinteles, cat de mandra sunt eu ca am ales sa locuiesc intr-un oras in care oamenii mai zambesc pe strada, in care claxoanele se aud rar spre deloc. BlogDeTurism impreuna cu bloggerii timisoreni, s-au unit si au pus la cale micul si frumosul eveniment.

Multumesc unor oameni cu mare suflet, care ne-au ajutat sa punem pe picioare acest tur: Hotel Timisoara, pentru cazare, masa, rezolvat multe chestii de vizitat si implicare activa in organizare (alaturi de Amalia Matei – una dintre cele mai misto femei cunoscute de mine vreodata); Porsche Timisoara care, ca intodeauna, e alaturi de noi, oferindu-ne masini ca sa-i plimbam pe invitati dintr-o parte in alta; KFC, dragii de ei, care ne dau papa ca sa rezistam la un epuizant tur de Timisoara; Blue Air, care ne va zbura invitatii care vin de la capitala; Tabucuri.com, care, cum altfel, ne da de baut, ca nici o tigara nu merge neudata. Sustinatori de seama sunt si cei de la StartUpDays.

Si, de asemenea, multumiri speciale lui Dan Caramidariu, care a acceptat provocarea oferita de noi, aceea de a incerca sa povesteasca istoria Timisoarei unui grup de aproape 50 de oameni. Asa ca, ne vedem sambata, cu mic, cu mare, si cu muuult entuziasm :)


31 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *