2 recomandari de la FITS

De cand am crescut suficient ca sa pot sa discern binele de rau si sa-mi formez preferinte, au fost 4 oameni de presa pe care mi-am dorit foarte tare sa-i cunosc: Cristina Bazavan, Robert Turcescu, Andi Moisescu si Catalin Stefanescu. Intre timp mi-am adaugat si alti oameni la lista, dar acestia 4 sunt de foarte multa vreme in preferintele mele. Cristina pentru corespondenta de la premiile Oscar din 2000, daca nu ma insel (si altele, dupa aceea), Turcescu pentru “Romania in direct” (de la Europa FM, de departe preferata mea printre emisiunile de radio), Moisescu pentru “Marca Intregistrata” (si pentru tot ce face el, in general) si Catalin Stefanescu pentru “Garantat 100%”.

Pe Cristina am cunoscut-o fix acum 2 ani, la FITS 2010, pe Catalin Stefanescu acum 2 seri, la acelasi festival, iar pe Turcescu aseara. Pe Moisescu inca nu, dar ne-am salutat cand a fost la Timisoara cu caravana “Romanii au talent”.  Nush daca se pune ca ne cunoastem :)

Scriu tot pomelnicul asta pentru ca e un sentiment foarte fain sa intalnesti oamenii pe care ii admiri de o jumatate de viata, sa stai cu ei la masa, sa razi, sa povestesti, sa impartasesti experiente. E si mai fain cand afli ca acei oameni pe care ii admiri pentru o calitate, mai au si multe altele. Cum e Turcescu, ca la el voiam sa ajung: desi stiam ca mai si canta, niciodata n-am fost in stare sa mi-l imaginez ca fiind parte dintr-o trupa rock. Poate din cauza ca imaginea de jurnalist a fost si este foarte puternica, iar omul isi face treaba bine, de atatia ani deja.

Drept urmare, va invit la concert, pe toti cei ce sunteti in Sibiu azi. O sa aveti ocazia (ca si mine, de altfel) sa vedeti un altfel de Robert Turcescu care va canta, alaturi de trupa Casa Presei, la Tiddly Pub (e pe Vasile Carlova la nr. 6). Nu prea recomand eu lucruri pe care sa nu le fi incercat deja, dar de data asta fac o exceptie pentru ca am sentimentul ca nu voi gresi cu recomandarea.

A doua invitatie pe care v-o adresez e la spectacolul din aceast aseara a companiei de dans Vertigo, de la Casa de Cultura, ora 21. I-am vazut aseara cu primul spectacol din festival si am fost uluita, uimita, incantata, extaziata, ce vreti voi. Abia astept sa ii vad si in seara asta, sunt exceptionali. Aseara imi venea sa merg la ei pe scena si sa ii imbratisez, iar azi dimineata m-am abtinut cu greu sa nu fac asta cand i-am intalnit la micul dejun. M-am multumit, insa, sa le zambesc din suflet, cred ca au inteles ca le-am multumit pentru ce-am vazut aseara.

FITS 2012 e aproape de final, dar sfarsitul nu e aici.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *