Cartea lunii noiembrie

Cu mandrie si bucurie va anunt o colaborare cu editura Nemira, acea editura care tipareste foarte multe carti de science-ficton, despre care eu afirmam cu tarie ca nu imi plac. Si inainte sa povestesc despre colaborarea cu editura, va spun povestea simpatica despre “mie nu imi plac SF-urile”.

Acum vreo doi ani, la un blogmeet, mai multi in jurul mesei, povesteam despre carti, ajungem la SF-uri. “Mie nu imi plac si nu le citesc”, spun, “asa ca o sa cam tac la discutia asta.” Oamenii se uita la mine, dau din umeri, isi continua discutia. La vreo 10 minute dupa afirmatia mea, cineva incepe o discutie despre Orson Scott Card si trilogia lui. “Aaaa, ce tare e, am citit-o si mi-a placut la nebunie!”, spun, incantata. “Pai parca nu citeai SF-uri.” “Nu citesc, dar am facut o exceptie cu cartile astea.” Dupa care, evident, se trece la Frank Herbert. Iar ma trezesc vorbind: “n-am citit toate romanele din seria Dune, doar Dune, Imparatul-zeu al Dunei si Copiii Dunei.” Alte sprancene ridicate. “Pai…si asta e tot SF.” “E, dar e clasic, trebuia sa citesc cate ceva, sa stiu si eu cu ce se mananca.” La fel cand s-a vorbit despre Tolkien sau de Asimov, pentru fiecare aveam cate un motiv temeinic sa fi citit, desi mie nu imi plac SF-urile. Apoi am lansat bomba: “io sunt fan de Stephen King!”

Concluzia serii a fost ca sunt putin confuza si traiesc in negare. Am ras, ne-am distrat, dar eu sustin in continuare ca nu imi plac SF-urile.

Cand a venit propunerea de colaborare din partea Nemira, primul impuls a fost sa le scriu ca eu nu citesc SF-uri, ori ei asta tiparesc foarte mult. Mi-a venit in minte discutia de acum doi ani, am zambit si le-am scris ca accept cu bucurie.

Primele carti comandate au fost, ati ghicit, doua dintre cele ale lui Stephen King:

Ar fi trebuie sa o declar pe una dintre ele ca find cartea lunii noiembrie, insa nu ma pot hotari, asa ca, fiind prima luna cu recomandare, incep cu derogare de la regula si le declar pe amandoua “cartea lunii”.

In timp ce eu citesc, pe voi va provoc la concurs. Vreau sa stiu ce carti SF ati citit in ultimul an sau, daca nu ati citit nimic nou in ultimul an, sa-mi spuneti ce SF citit vreodata v-a impresionat foarte tare. Si de ce. Premiul este una din cartile publicate de editura Nemira, de la sectiunea de noutati. Concursul ia sfarsit pe data de 5 noiembrie la ora 12, iar castgatorii vor fi alesi extrem de subiectiv, pe baza frumoaselor raspunsuri.

Succes!


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *