Cealalta Romanie – Prin Transilvania

Acum cateva zile povesteam despre cealalta Romanie, acea tara in care oamenii isi cunosc istoria si incearca s-o transmita mai departe cu tot cu legendele si lucrurile extraordinare ce s-au intamplat acum multa vreme.

Iubesc toate initiativele care ne arata Romania altfel, tara cu care ne putem lauda si pe care ne bucuram s-o locuim sau s-o descoperim. Una din aceste initiative e Prin Transilvania, ideea lui Andrei Crivat de a pune umarul la promovarea Romaniei altfel.

In cele cateva luni de activitate, Andrei si colaboratorii lui au strans cateva zeci de articole si sute de fotografii absolut superbe. Uitati-va la fotografia asta si spuneti ca Transilvania nu-i superba (fotografie de pe pagina de Facebook):

prin Transilvania

Drept urmare, as face cateva recomandari echipei de la “Prin Transilvania”. Daca tot au vizitat fosta abatie cisterciana de la Carta, insist foarte tare sa mearga la biserica din Richis, fosta manastire a ordinului cistercienilor. Stiu eu cine are cheia si pot oferi numarul de telefon, la nevoie.

Apoi, daca tot se ajunge in acea zona, recomand calduros vizitarea conacului Apafi de la Malancrav, laolalta cu biserica fortificata de acolo, singura din tara care are peretii pictati. E o minunatie. Dupa care sa mearga si la biserica fortificata de la Mosna, care are coloanele de sustinere proiectate oblic, o chestie arhitecturala cu adevarat speciala.

O alta zona pe care o recomand spre vizitare este cetatea Soimos, de la Lipova si Basilica Maria Radna din imediata apropiere. Poate cu ocazia asta aflu si eu povestea cimitirului din spatele basilicii, unul despre care n-am gasit foarte multe date.

Daca mai aveti recomandari pentru expolatorii transilvaneni, lasati-le aici, sunt sigura ca se bucura foarte tare de sugestii. Pana una alta, va rog sa stati cu ochii pe site-ul lor, in fiecare zi avem de citit si invatat lucruri frumoase despre cealalta Romanie. Cea care conteaza.

Prin Transilvania este un proiect sustinut de Aqua CarpaticaDomeniile SambureștiEuroGsmElectrogrupiQuest, realizat cu sprijinul Continental HotelsToshiba si Yellow Store

 

Ultrabooks Toshiba

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *