De ce pauza, de ce PRbeta

N-am uitat de blog si nu l-am lasat intentionat sa se prafuiasca. In continuare ramane locul in care ma simt bine, pe care scriu cu pasiune si bucurie. Doar ca, uneori, munca de peste zi ma copleseste si n-as vrea sa transmit starile de anxietate pe care le simt la fiecare final de zi.

Multi dintre voi stiti (si altii o sa aflati acum) ca, de la sfarsitul lui octombrie, am inceput un turneu prin tara cu PRbeta, conferinta noastra despre PR si comunicare, acum transformata in scoala de PR pentru studentii din an terminal sau master. Si am atat de multe sa va povestesc, incat nu stiu cu ce sa incep. Timisoara, Cluj, Bucuresti si Iasi. In 6 saptamani si jumatate.

Poate cu responsabilitatea pe care o simtim (atat eu, cat si Cristina, partenera la bine si -mai ales- la greu din PRbeta) fata de studentii pe care ii alegem sa participe in fiecare oras. Pentru ca avem doar 15 locuri/oras, iar aceasta decizie am luat-o dupa ce ne-am dat seama ca un numar mai mare de studenti prezenti ar fi ingreunat procesul de invatare. Si n-am vrea sa fuserim nimic, ci sa le oferim acces total la toate informatiile de care au nevoie.

Apoi, responsabilitatea pe care o simtim fata de companiile prezente la workshop-uri, care vin acolo pentru a-si gasi oameni buni, proaspeti, creativi, asa cum le-am promis inainte de fiecare dintre workshop-uri. Caci ambitia noastra e mare si, uneori, privita ca un fel de idealism dus la extrem: vrem sa spargem tipare si sa oferim tinerilor o sansa reala de a se angaja intr-un loc misto, care sa ii lase sa se desfasoare in voie, poate si cu un salariu bun si cinstit, direct proportional cu munca prestata.

Studentii de la Timisoara si Cluj, 30 de oameni in total, sunt absolut minunati. Si foarte foarte buni. Creativi, spontani, proaspeti, minti tinere care ofera altfel de perspective si interpretari de lucruri cu care noi, astia de prin online, nu mai suntem obisnuiti.

E o oboseala crunta, dementa, vecina cu disperarea. Cateodata. Sunt momente in care zic ca nu mai pot, nu mai vreau si o sa fug cat vad cu ochii. Insa vine ora de mers la workshop, intru in sala de conferinte si ii vad pe copiii astia stand cuminti pe scaune si ascultandu-l pe cel din fata lor. Apoi vin momentele in care isi fac exercitiile practice si e o veselie in acea sala incat dispare orice oboseala, simt cum ma umplu de energie si imi amintesc scopul nostru: acela de a gasi cate un loc de munca pentru fiecare dintre cei prezenti.

Ceea ce se intampla acum cu workshop-urile PRbeta poate fi cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata in viata mea. E felul meu de a da inapoi ceea ce am avut norocul sa primesc de la altii.Oboseala trece, dar satisfactiile pe care le simt de cate ori unul dintre acesti copii se uita la mine zambind nu se compara cu nimic pe lumea asta.

Iar trainerii…da, sunt cei mai buni. Dedicati, pasionati si la fel de legati de ideea noastra responsabila: sa-i invete cat mai multe si sa le fie mentori pe mai departe, dupa ce caravana PRbeta se va fi terminat de mult. Fara ei n-am fi reusit sa facem atatea, fara sprijinul lor, fara sa impartasim aceleasi valori. Multumesc e putin si ei stiu asta. Ei, adica Alex, Corina, Monica, Alina, Dragos, Victor si Razvan.

De un mare ajutor sunt si voluntarele noastre, atat de pasionate de ceea ce facem impreuna: Roxana, Alina si Laura. Atata entuziasm nu vedeam nici daca le plateam cu 1000 de euro/workshop. Sigur, aici e doar meritul Cristinei, ea le-a recrutat si le-a insuflat pasiunea pentru PRbeta si proiectele noastre.

Inchei cu partenerii nostri atat de entuziasti si dornici sa sprijine o alta ramura a ceea ce numim “online”, adica educatia pe care incercam sa o oferim tinerilor. Ca e foarte greu sa gasesti oameni dornici sa sprijine un proiect care se bazeaza strict pe o propunere de educatie alternativa, un proiect-pilot care e posibil sa creasca, dar e la fel de posibil sa nu creasca, sa investesti in ceva ce doar pare a fi o idee buna, pentru ca nimeni n-a implementat-o niciodata pana acum.

Iar felul in care aceste companii ne sustin, este admirabil. PRbeta Workshops e sustinut de Romtelecom, primul partener al conferintelor PRbeta. Cu sprijinul Siemens, Porsche Timisoara, Autonom Rent-a-Car, Hotel Timisoara si City Plaza, Continental Hotels. Ne inclinam si va multumim in cor, iar pe langa noi se mai aud inca vreo 60 de voci, studentii nostri din toate orasele caravanei.

Iar daca vreti sa vedeti mai multe, avem si pagina de Facebook :)


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *