Doamna si zapada

Doamna fiind eu. Zapada – aia care cade de ieri, in continuu.

De dimineata, cand m-am trezit, am mers la geam sa vad cam cum se prezinta vremea. Surpriza – totul alb, fulgii cadeau si nu pareau a se opri curand. Nici nu s-au oprit. Draga mea prietena, ma suna pe la 8 sa-mi spuna ca ea sta in trafic, si “nu cumva sa pleci cu masina de acasa, mai bine ia un taxi, ca-i jale”. Mda, bine, multumesc ca-mi porti de grija, dar tre’ sa iau si io taurul de coarne, nu? Doar n-o sa ajung sa ma feresc de vremea urata doar pentru ca n-am cine stie ce experienta…

Ma imbrac ca o doamna, adecvat muncii prestate, imi iau gentile (una cu chestii si alta cu laptopul) si purced spre caruta. Afara – prapad. Io – pe tocuri. Pasesc lin (cate un pas la doua secunde) catre masina, si o vad: ingropada sub un noian de zapada. Injur printre dinti si imi dau seama ca tre sa-i gasesc gaura pentru cheie ca sa las inauntru gentile. Deschid usa si jumatate din zapada care era pe usa imi pica mie in masina. Bun, zic, am inceput perfect. Intru, pornesc motorul si ating din greseala maneta pentru stergatoare. Rezultat: inca o cantitate insemnata de zapada la mine in masina; PE mine, mai exact. Injur din nou, mai cu foc.

Iau un carton din masina (io n-am chestii de alea de dat zapada sau gheata jos, nush de ce am avut intotdeauna senzatia ca masina MEA nu ingheata, nu se acopera cu zapada etc) si dau zapada jos. Cand sa ma mult pe partea cealalta, constat ca draga de masina era, literalmente, intr-o balta care se intindea pe cativa metri buni in jurul ei. Ma iau, frumos, si ocolesc jumate de cartier ca sa ajung pe partea cealalta a masinii. In balta, of course. Deja ii vedeam pe unii pe la geamuri cum se distreaza de mama focului ca vad o mare doamna cum isi da zapada jos de pe masina, suduind intr-una.

La un moment dat, cand m-am gandit eu ca mi-am facut suficiente gauri in zapada, cat sa pot ajunge cu masina la munca, am trecut balta cu demnitate, am pornit ACDC la maxim si am plecat. Si pe drum, toata inghetata si uda, ma gandeam: de ce mama dracului n-am luat io un taxi?

Sursa poza


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *