Fata in fata cu doamna de la curatenie

Nufar si Triumf De cateva luni am hotarat ca putinul timp liber pe care il am sa nu mai fie pe jumatate dedicat curateniei in casa. Apartamentul in care traiesc nu e mare, dar tot imi ia 3-4 ore o data la doua saptamani sa-l curat asa cum trebuie. Am hotarat ca pot face altceva cu timpul meu si am gasit o tanti care vine o data sau de doua ori pe luna si, pentru o suma modica, ma scapa de povara asta.

Tanti a mea are cheie, sa nu stau dupa ea cand vine sau cand pleaca. Daca se termina produsele de curatenie, merge si cumpara si-mi lasa bonul pe masa din bucatarie, iar eu i le platesc data viitoare cand vine. Are ea hibele ei, ca de fiecare data cand ajung inapoi acasa dupa o zi in care a fost la curatenie, ma distrez aranjand micile covoare pe care le am prin casa (ea le pune pe diagonala, cu “dizain”) sau reasezand chestii din bucatarie (pe care ea le aranjeaza altfel, ca asa cum le pun eu “nu sunt la indemana”). La cat de bine face curetenie, nici nu ma mai obosesc sa-i spun ceva. Cred ca mi-e si putin frica sa nu se supere pe mine, ca mi-e draga ca ochii din cap, fie si numai pentru ca are atata grija de casuta mea.

La inceputul lunii trebuia sa vina din nou la curatenie si, constatand ca produsele pentru curatat s-au cam terminat, m-am hotarat sa-i fac o surpriza si sa-i cumpar eu. Nufar si Triumf, cu asta se curata prin vastele apartamente. Numai ca la magazinul de la colt nu mai aveau de niciunele si daca Nufar mai aveam putin, Triumf nu mai era deloc in casa, asa ca a trebuit sa cumpar un ceva caruia nu-i mai tin minte numele, anti calcar. Ca era tarziu, eu eram obosita si mi-a fost lene sa merg pana la Profi-ul din celalalt colt de strada.

A doua zi dimineata, vine tanti, eu inca nu plecasem spre birou. “V-am luat ceva produse pentru curatenie, ca se terminasera”, ii zic, mandra ca mi-am amintit.

“Ce-i asta?” ma intreaba ea, cu o mana in sold si cu cealalta intinsa spre mine, agitand recipientul cu nume necunoscut.
“O solutie anti calcar” spun, cu glasul pierit.
“Of, cine te-o mai lasa pe tine sa cumperi prostii. Da-mi bani, ca ma duc eu sa cumpar ce-mi trebuie.” I-am dat, ce sa fac, a mers unde a stiut ea si a venit fericita cu Triumful dorit.

Vineri vine iar la curatenie, Nufarul s-a terminat, asa ca ar fi bine sa nu gasesc vreun inlocuitor, ca iar mi-o iau.

Romanul Gospodar primeste vouchere online, pentru ca Nufar si Triumf au doi prieteni noi, detergent pentru vesela (Nufar si Triumf). Puteti lasa feedback (pana pe 30 aprilie) daca ati folosit unul dintre aceste produse de curatenie si puteti castiga un voucher de 50 de lei valabil in magazinul online.


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *