Femei şi podoabe capilare

shutterstock_177721904 Multe şi mărunte sunt treburile post-conferinţă. Dar nu de asta ne-am adunat azi aici, dupa câteva săptămâni în care mai mult n-am scris decat am scris, ci să împărtăşesc cu voi un ciudat obicei pe care l-am dobândit de curând: acela de a studia cu atenţie podoabele capilare ale doamnelor întâlnite pe stradă, în tramvai, la birt sau mai ştiu eu pe unde.

Până în urmă cu un an şi ceva, n-aveam trăirea asta, însă unul dintre oamenii dragi mie – întrebat fiind ce crede că e cel mai puţin feminin la o femeie – a spus la un moment dat că urăşte părul nespălat. A adăugat că şi la bărbaţi e la fel de neelegant, dar la femei e de-a dreptul dizgraţios.

Începând din momentul ăla am început să mă uit dupa femei şi părul lor şi am fost surprinsă să constat că noi, doamnele, nu prea ştim să avem grijă de el. E adevărat că e dificil să speli-usuci-aranjezi părul, mai ales pentru cele care au părul mediu spre lung. Dar nici cu ulei natural pe păr nu putem umbla.

Până săptămâna trecută credeam că am eu o obsesie ciudată pentru treaba asta (şi să observ lipsa de curăţenie, şi să mă stresez să n-am părul uleios), însă Marta Uşurelu, în prezentarea ei de la PRbeta Conference, vorbind despre branding-ul personal, a spus următorul lucru: “româncele nu acordă suficientă atenţie părului şi pantofilor”. Cum ar veni, nu sunt doar eu, sunt şi alţii care văd.

Aşa că, doamnelor, mai ales cele care ajungeţi să fiţi în faţa altor oameni câteva ore bune pe zi, nu mai evitaţi să vă spălaţi podoaba capilară, oricât de neplăcut ar fi să faceţi asta o dată la două zile. Degeaba aveţi cele mai mişto produse cosmetice pe faţă, cele mai noi şi mai frumos mirositoare creme de corp, dacă părul e uitat şi lăsat în plata Domnului (şi a sebumului).

Foto: Hair by Shutterstock (e foto cu licenţă specială, obţinută în urma unui parteneriat cu ei)


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *